Ljudi te vole sve dok te mogu koristiti - Njihova odanost prestaje kad im se to više ne isplati

Ljubav u vezi nikada ne prestaje i uvijek traje. Barem za mene, ako nekoga stvarno volite, onda ćete ga i voljeti zauvijek. Osnova jedne veze jeste ljubav i ona zauvijek traje. 


Ne bih mogla da obećam svoje vječno priustvo pored osobe koju volim, ali sam u toj vezi svim svojim srcem i nikada nisam varala. Uprkos svim stvarima koje smo prošli zajedno u životu i svim svojim isplakanim suzama i neprospavanim noćima zbog tebe, ipak sam htjela da ostanemo makar prijatelji.

Znala sam da više nisi moja srodna duša, ali sam htjela da pronađem neki novi način da te opet volim jer mi je i dalje stalo to tebe, i tako će uvijek i biti. Jednostavno, nije nam bilo suđeno. Kada ti kažem da ti želim sve najbolje u životu, ja to stvarno tako i mislim.



To što se naša ljubav ugasila ne znači da su se ugasile i sve moje nade i snovi o nama. Ja i dalje tebi želim svu sreću u životu, i ako ta sreća više ne uključuje mene pored tebe. Sada sam čak i sigurna da me nikada nisi ni volio. Jer kada sam otišla, nestala su sva naša osjećanja i nade o kojima smo nekada pričali. 

Zbog toga sam nekako i sigurna da sve ovo što smo mi imali i nije bilo stvarno. Ti si bio taj koji meni poželio sve najgore u životu, dok sam ja tebi poželjela sve najbolje. Vrijeđao si me i svakakve ružne stvari govorio za koje sada vjerujem da nisu bile samo u afektu. 



Učinio si to zato što ti mene nikada nisi ni volio, čak i ako jesi, nekada davno su možda postojali neki razlozi za to. Jedina stvar koja je bitna je ta da ljubav nastavlja da živi, čak i nakon što srce preboli bijes i tugu. Ljubav je pokretač svega lijepog u životu i nikada nije sebična. 

Nekada sam čak razmišljala o tome kako bih voljela biti kao ti, da jednostavno ne brinem ni za koga i da samo živim svoj život. Ali tada ne bih onda spoznala šta je to ljubav. Ja ako volim, ja tada volim zauvijek. Biću tu uvijek ako ti zatreba moja pomoć, jer to je ono što za mene ljubav predstavlja. Ako takvu ljubav neko ne može da vam pruži, onda ne biste ni trebali ostati u kontaktu sa takvom osobom, čak i nakon rastanka.

Pokreće Blogger.