Hvala što si mi pokazao da ljubav ne treba biti bolna - Veza sa pogrešnim nas uči važnu lekciju

Kao i mnogi ljudi u vezama, ni ja nisam odmah shvatila u početku da se loše ponaša prema meni. Bila sam iskreno zaljubljena i mislila sam da je i on u mene. 


Bio mi je sve u životu, voljela sam ga bezuslovno i iskreno. Kakva je razlika u tome što sam uvijek morala da opravdavam njegove postupke prema meni? Kakva je razlika u tome što sam morala zanemariti sebe i svoje granice samo da ne bi povisio ton na mene? 

Nije znao da se nosi sa svojim osjećanjima, i krivio je mene što ih ne može ispoljiti do kraja, ma koliko pretjerani oni bili. I onda sam ga samo pustila, njegova osjećanja su toliko došla do izražaja, da sam znala da ćutim i gušim se u svojim suzama dok je vikao na mene ili samo ignorisao totalno, sve iz straha da ga ne izgubim. 



Nisam to shvatila kao neko njegovo loše ponašanje prema meni. Mislila sam da zaslužujem da se odnosi na takav način prema meni i da sam ja kriva za sve. Na kraju mi je čak i sam priznao da problem i jeste u meni i da se on tako ponaša samo zbog mene. 

Počeo je polako da se distanicira od mene. Jednom je otišao u šetnju sa prijateljima i došao tek ujutru, rekavši da mu je to bio odmor od mene. Nisam shvatala da je to loše ponašanje, jer imali smo mi i dobre dane u kojima smo bili srećni. Nije me varao, a ja sam osjećala neku zahvalnost prema njemu zbog toga. 



Kada su prijatelji pokušali da mi ukažu na to da treba da ga napustim, nisam shvatala zašto oni misle da je to pametno. Smatrala sam ako ne diže ruku na mene i ne vara me sa nekom drugom, da je to dobra stvar i da sam ja to i zaslužila. Kupovao mi je cvijeće samo kad mi je bio rođendan, ali ja sam se i zbog toga osjećala posebno. Na kraju smo završili nas odnos i vezu. 

On je prekinuo sa mnom. Ja sam jednostavno htjela što više vremena da provodimo zajedno, ali on je rekao da mu je to stvarno previše. Otišao je od mene i ja sam ostala sama da patim, smatrajući da je sve ovo moja greška i da sam ja kriva za sve. 

Sve dok nisam upoznala njega, moju novu ljubav. Krivila sam sebe za sve, osjećala sam se iskorištenom u prošloj vezi, gubila sam vjeru u ljubav, ali moja nova ljubav mi je otvorila oči i ukazala na to da sam vrijedna nove i čiste ljubavi i zahvalna sam mu na tome što mi je pokazao da ljubav ne mora da bude bolna.

Pokreće Blogger.