Sveštenik Andrej Tkačev: Žena se treba ponašati tako da njen muž ne poželi ni jednu drugu

Na pitanje kako treba da se ponaša žena u braku, otac Andrej navodi nekoliko primjera kojima se treba voditi mudra žena. 


Žena ne bi trebala učiti muškarca kako da živi. Ona može učiti svoju djecu ili drugu ženu, ali ne i svog supruga. Ne postoji muškarac koji ne gleda druge žene. On ne samo da gleda kako ona izgleda, već i kako govori i kako se ponaša. 

Svaka supruga bi se trebal ponašati tako da njen suprug shvati da ne želi biti ni sa jednom drugom ženom osim sa njom i da njen suprug nikada ne poželi ni jednu drugu ženu. Žena treba biti vjerna, brinuti se o kući, voljeti i odgajati svoju djecu i voljeti svog muža. 



Žena mora biti tiha, a ne glasna jer će samo tako zadržati svog muža pored sebe i samo tako on neće poželjeti ni jednu drugu. Mnoge žene su danas proste, psuju i na muževu jednu riječ one odgovore deset. Pored ovakvih žena muževi ne napreduju, oni padaju nisko. 

Pored mudre i tihe žene, muž će postati pametniji, a pored proste, muž će postati fukara i propalica. Zato bi žene trebale biti malo pametnije. Ne smiju vrijeđati svoje muževe i govoriti im ružne stvari. Žena treba da se trudi da drži porodicu na okupu, da bude dobra, pametna, mudra i tiha. 



Kada pored sebe ima pametnu ženu, muškarac će postati uspješan, a kada pored sebe ima prostu ženu, njihov brak će se raspadat. Zato svaka žena treba da bude žena pored koje će njen muž rasti, a ne žena pored koje će propadati.

Pokreće Blogger.