Psiholog Ana Kirjanova objašnjava: Zašto se sa dobrom osobom često loše postupa - 4 razloga

Ako je neka osoba loša i drugima uzrokuje loše, onda je razlog lošeg odnosa prema toj osobi očit. Ali, ako je osoba dobra, zašto se mnogi ljudi prema njoj odnose loše. 


Ako ta osoba nikome ne čini zlo, ako pokušava živjeti u miru, pomagati drugima i dijeliti dobro, zašto se onda prema njoj lose postupa. Zašto se često takva osoba vrijeđa, obezvrjeđuje i ponižava? To je često pitanje koje postavljaju skoro svo dobri ljudi. 

Razlog je što dobre osobe svojim ponašanjem privlače u svoj živoit osobe koje ih iskorištavaju. 1. Prvi razlog je ako želite svima pomoći i učiniti dobro u svoj život ćete privući ljude koji će uvijek tražiti vašu pomoć i iskorištavati vašu dobrotu. 



2. Drugi razlog je ako ste spremni drugima dati sve, a ne tražiti ništa zauzvrat, ponovo ćete privući one ljude koji će vas iskorištavati. 3. Ako zavisite od tuđeg mišljenja u svoj život ćete privlačiti one ljude koji će vas uvijek kritikovati za sve što napravite bez da razmišljaju o tome da li će vas njihova kritika povrijediti. 

4. Ako se ne znate izboriti za sebe, privući ćete one osobe kojima ćete uvijek služiti kao izduvni ventil i koji će na vama iskaljivati svoje nezadovoljstvo i svoj bijes. Ove četiri osobine uzrokuju loše stavove i privlače u našđ život osobe koji se odnose loše prema nama. 



Radite na rješavanuju ova četiri problema i samo tako ćete biti u stanju cijeniti sebe dovoljno da ne dozvolite drugima da vas iskorištavaju. Loše ponašanje prema dobroj osobi koja se loše odnosi sama prema sebi je stav koji trebate promijeniti. 

Počnite se brinuti o sebi, zaštitite se, i ponašajte se onako kako biste željeli da se drugi ponašaju prema vama. Budite tolerantniji prema sebi i malo po malo se navikavajte na to i vaš odnos oprema sebi samima će se takođe postepeno mijenjati.

Pokreće Blogger.