Prestanite čekati muškarca i počnite voljeti sebe: Tada ćete moći shvatiti jako važnu stvar

Nije mali broj žena prema kojima su se njihovi roditelji ponašali kao prema malim princezama kada su bile djevojčice. 


Takve djevojčice često drastaju u žene koje ne znaju kako da se suoče sa društvom, a pogotovo ne znaju kako da se ponašaju prema muškarcima i vezama. Kada počne da se suočava sa društvom, ona često prolazi kroz razočarenja, ali samim time uči vežne lekcije i stiče iskustvo koje nije mogla prije steći.

Žena je nježno biće kome je potrebna toplina i briga. Naročito kada su joj ljudi oko nje godinama dok je odrastala pružali neizmjernu količinu topline i pažnje. Ona traži muškarca koji će je voljeti i poštovati. Traži muškarca iza koga se može sakriti i koji će je zaštititi kada dođu problemi i nedaće. 



Najčešće takve žene nailaze na muškace koji ne mare za njihova osjećanja, pa umjesto da osjete ljubav o kojoj su godinama sanjale, one osjete samo bol i patnju. Tada žena čini veliku grešku u svom životu, popčinje da čeka onog pravog. 

Sanja o princu na bijelom konju koji će doći i spasiti je od svih nesreća koje su je zadesile. Ipak, ono što ne shvata jeste da u svom tom čekanju zaboravlja na najvažniju stvar. Zaboravlja na sebe i svoj život koji joj prolazi u čekanju. Najvažnije je ne čekati muškarca već početi voljeti sebe. 



Kroz tu ljubav prema sebi ćete početi više poštovati sebe i vrjednovati sebe. Samo kroz ljubav prema sebi ćete moći shvatiti koga zaista želite vidjeti pored sebe i kome ste spremni dati svoje srce i pružiti svoju ljubav. Prestanite čekati muškarca i ovo vrijeme koje vam je Univerzum dodijelio iskoristite tako da napokon shvatite koja je tajna života i istinske ljubavi prema sebi. 

Počnite voljeti sebe, brinite se o sebi. zavirite duboko u sebe i pronađite sebe. Ono najvrjednije se nalazi u vama, a ne vani gdje mnogi od nas uzaludno i bezuspješno pokušavamo da tražimo.

Pokreće Blogger.