Poruka muškarcu koji me povrijedio: Ako ti nisi znao da me cijeniš neko drugi će znati

Sve što sam uvijek željela u svom životu je da volim i da budem voljena. Sve u životu što sam imala zaradila sam svojim radom, trudom i predanošću. 


Nikad nisam ništa dobila gotovo i na lijepe oči. Mislim da je to jedan od razloga zbog čega sam se toliko borila za tebe . Život mi je pokazao da ne mogu dobiti ništa što želim ako se za to svojski ne potrudim. Bio si sve što sam ikada željela i što sam tražila, i znala sam da sada kada te imam u svom životu ne smijem dopustiti da te izgubim. 

Znala sam da to neće biti lako, ali sam vjerovala da će se moj trud na kraju isplatiti. Ipak, ono što sam smatrala da je vrijedno borbe i truda, na kraju me previše koštalo. Znala sam da će mi život zadati nekoliko udaraca, ali ono što si mi ti dao je bio nokdaun od kojeg sam se jedva oporavila. 



Ponašao si se jadno prema meni i ja sam ti to dopustila. U potpunosti si srušio moje samopouzdanje i poravnao ga sa zemljom. Nekada sam bila jedna od onih osoba koje znaju koliko vrijede, ali sam se negdje usput negdje izgubila. Ništa što sam činila za tebe nije ti bilo dovoljno. 

Stalno si me poredio sa drugima i želio si da budem sve samo ne ono što sam ja. Moj trud za tebe je bio beskorisan, moje bitke za tebe su bile besmislene. Uvjerio si me kako u meni ne postoji ništa što bi moglo biti ljubav, stalno si isticao samo moje loše osobine i govorio kako sam ja osoba koju je nemoguće voljeti. 



Učinio si sve da se osjećam nevoljeno i govorio kako trebam biti srećna što me neko poput tebe voli. Trebalo mi je vremena da shvatim da problem nije bio u meni, već u tebi. Shvatila sam da ne moram biti neko na kome ćeš ti iskaljivati svoje nezadovoljstvo i da ne trebam dopustiti da se loše ponašaš prema meni. 

Ni jedna žena se nikada ne bi trebala osjećati onako kako sam se ja osjećala pored tebe. Ni jedna žena se ne treba osjećati nevoljeni i necijenjeno i ni jedna ne smije postati otirač nekome ko želi samo da liječi svoje komplekse na njoj. 

Odlučila sam da budem dovoljno jaka da napustim ovu vezu u kojoj nisam bila srećna i voljena i u kojoj sam samo bila povrijeđivana i nepoštovana. Ako nisam bila tebi dovoljno dobra, znam da će se pojaviti muškarac kome ću biti dovoljno dobra ovakva kakva jesam i koji će znati da me cijeni i poštuje na način na koji ti nikada nisi znao.  

Znam da ću nekome drugom biti sve ono što nisam bila tebi i da će mu pružiti svu onu ljubav koju od tebe nikada nisam dobila. Ne želim se više boriti za tebe jer sada znam da ti nisi vrijedan moje ljubavi i nisi neko ko je vrijedan moga srca. 

Ti si samo neko ko bi me uništio da sam se nastavila boriti za tebe. Najbolja stvar koju sam uradila za sebe je što sam rekla sama sebi da je dosta i da zaslužujem više. Upravo to je bilo ono što mi je bilo potrebno da se izvučem i ovog crnila sa tobom. 

Shvatila sam jednu stvar i naučila jako važnu životnu lekciju da se ponekad moram boriti za sebe jednako jako koliko se borim za druge

Pokreće Blogger.