Ne zapostavljate svoje želje zbog njegovih - Kako sam prilagođavajući se mužu izgubila sebe

Željela bih da vam ispričam jednu priču iz mog ličnog života koja me naučila mnogo o iskrenosti. 


Iskrenost je jako važna stvar u vezi i to je nešto na čemu cijela veza treba da se gradi. Ponekad nesvjesno obmanjujemo partnera, čak i kada ne želimo lagati, često ni sami ne primjećujemo tu obmanu. Prije mnogo godina, dok sam još bila mlada i glupa, očajnički sam željela da se svidim jednom muškarcu. 

Znali smo se iz viđenja i ja sam bila ludo zaljubljena u njega. Koristila sam se razmim trikovima i tehnikama zavođenja kako bi me primjetio i pozvao van. I to se na kraju i desilo. Sjedio je pored mene moj idealan muškarac. Visok, naočit, pun samopouzdanja, pametan i zanimljiv. 



Gledam ga i već zamišljam da smo zajedno. Već biram vjenčanicu, imena za djecu i zamišljam kako doživljavamo duboku starost zajedno. Ipak, tokom razgovora počinjem shvatati da moj ideal uopšte nije ono o čemu sam sanjala cijelo vrijeme i kakvim sam se nadala da će biti. 

Polako shvatam da imamo potpuno različite ukuse, vrijednosti i poglede na svijet. Supruga i djeca u ovoj fazi njegovog života ga ne zanimaju. Odlučila sam da to zanemarim i počela sam da mu se prilagođavam. Interesovala sam se za njegov život, razgovarala sam sa njim o temama koje njega zanimaju, proučavala njegove strasti i ukuse. 



Najtužnije je što sam predstavila sebe kao djevojku koja je ravnodušna prema porodici i djeci, a to je ono što sam jako željela. Pored njega sam ipak mnogo toga naučila, sazrjela sam, mnogo je učinio za mene i pomogao mi da shvatim neke stvari. 

Nakon nekog vremena sam počela shvatati da gubim sebe, da sam počela raditi ne ono što želim i što volim, već ono što moj ideal želi od mene. Počela sam živjeti njegov život, njegova interesovanja i gotovo ništa nije ostalo od onoga što je činilo mene kao osobu. 

Pretvorila sam se u bezdušno stvorenje koje je želio pored sebe. Čak me ni beskrajna ljubav prema njemu više nije nadahnjivala. Shvatila sam da zavaravam njega i ono najvažnije, shvatila sam da sam cijelo ovo vrijeme zavaravala sebe. 

Bili smo potpuno različiti, imali smo različita interesovanja i različit način života. Negdje duboko u sebi sam se nadala da ćemo osnovati porodicu i imati zajedničku djecu, ali to se nije desilo. Davala sam prazne nade sama sebi i živjela po njima. 

Gajila sam nade kojima nije bilo suđeno da se ostvare. Nemojte pokušavati nikoga da prevarite. Ne uklapajte se u ničije šablone. Ne pretvarajte se da ste neko ko niste. Budite svoji od samog početka, od prvog dana kada se upoznate. 

Koliko god da vam se neko sviđa i koliko kod željeli da ga imate pored sebe, ništa dobro nećete napraviti ako se budete pretvarali da ste neko ko niste. Strast će se ugasiti, ljubav će nestati, a obmana i osjećaj unutrašnjeg nezadovoljstva će zauvijek ostati. Vi ćete morati živjeti sa tim i od toga nećete moći pobjeći ma koliko se trudili.

Pokreće Blogger.