Ne komplikuju život već uživaju u njemu: Mlađim muškarcima su zrele žene neodoljive iz 7 razloga

Starije žene su poput dobrog vina, sa godinama postaju bolje i vrijedinje. 


Brakovi u kojima su muškarci stariji od žena rijetko nailaze na kritiku društva, dok je sa brakovima gdje je žena starija od muškarca stvar potpuno drugačija i često nailazi na kritike. Mnogi su mišljenja da mlađi muškarci traže starije žene koje su finansijski obezbijeđene. 

Istina je da je ovo za neke dobar razlog, ali mnogi traže zrelost i iskustvo. Ono što je sigurno je da i jedni i drugi traže ono što im njihovi vršnjaci ne mogu ponuditi. Šta je onda to što je mlađim muškarcima toliko neodoljivo privlačno kod zrelih žena? 



1. Emocionalno su stabilnije; Zrele žene su prošle onu fazu nesigurnosti. One tačno znaju šta žele i kako to žele. Otvoreno razgovaraju o onome šta ih interesuje i sa ovakvom ženom muškarac uvijek zna šta može očekivati. 2. Zrelije su; Kada žena dođe u određenu dob ona stekne neko životno iskustvo zbog čega je muškarcima mnogo lakše imati normalan odnos sa njima. 

Takođe od njih mogu naučiti stvari koje ih zanimaju. 3. Veza joj je u drugom planu; Kada smo mladi uglavnom težimo tome da imamo ozbiljnu vezu. Kod zrelijih žena ovo ipak nije slučaj. Ona se ne opterećuje sa ozbiljnom vezom i već se fokusira na to da uživa u vezi. 



4. Nema prevelika očekivanja; Rijetko koja zrela žena je nesigurna u sebe jer ju je život naučio da bude hrabra i jaka. Ona zna da svaka situacija ima 50% šansi da prođe dobro ili loše. Ne živi od kritika i mišljenja drugih. 5. Prizemljena je; Zrela žena zna šta želi od svog života i zna kako to dobiti. 

Ona ne živi u iluziji čekajući idealnu vezu. Zna kako živjeti u trenutku i uživati. Sposobna je da efikasni riješi svaki problem bez podizanja tenzija i drame. Upravo to je razlog zbog čega su zrele žene privlačne mlađim muškarcima, jer im daju primjer kako da bolje organizuju svoj život. 

6. Nezavisne su; Zrele žene su nezavisne u svim područima svog života. Njima nije potreban muškarac koji će im ova ponavljati kako su lijepe i da mogu posrtići ono što žele, one to jednostavno znaju. Ona zna kako pronaći vlastiti put, zna kada se treba povući, a kada krenuti dalje. 

Ona ne čeka da je muškarac usreći, jer zna da je samo ona odgovorna za svoju sreću i da samo ona može sebe učiniti srećnom. 7. Iskrena je i otvorena; Sa godinama dolazi i mudrost i želja da ne komplikuje sebi život. Kada se pojavi problem ona otvoreno govori o njemu i neće tražiti prečice kako bi ga riješila. 

Pored zrele žene muškarac nikada neće morati pogađati kako se ona osjeća i šta misli. Ona će to otvoreno reći. One u živaju u životu zajedno sa svojim partnerom i ne komplikuju ga. Ona ne zahtjeva stalnu pažnju i sa njom možete razgovarati o raznim temama.

Pokreće Blogger.