Iz ugla jedne žene: Razvedene žene nisu manje vrijedne i njima ne treba ničije sažaljenja

Broj razvedenih žena se svake godine povećava, a prema nekim statistikama gotovo svaka treća žena u dobi između 30 i 40 je razvedena. 


Neke od njih se okušaju i u drugom braku, pa čak i trećem, i iako je malo muškaraca koji pristaju na ovu avanturu, ipak ih ima. Svak osoba zaslužuje drugu priliku za sreću jer se svakome od nas može desiti da donesemo pogrešnu odluku u svom životu koju kasnije skupo platimo. 

Vjerujem sa većina tih žena ulaže u vezu i trudi se da ona uspije više nego što bi to možda trebale. Nakon razvoda možda postoji i druga šansa i možda ovim ženama sudbina pošalje nekog boljeg muškarca od onog prethodnog koji će znati kako da je usreći. 



Mnoge žene nakon razvoda i ne pokušavaju pronaći novog muškarca. One se posvete sebi i svojoj djeci i smatraju da je takav život za njih sasvim dovoljan. Ženi je potrebna muška podrška, a upravo razvedene žene to ne mogu dobiti jer ih mnogi muškarci smatraju najpovoljnijima za kratkotrajne veze.

Mnogi se često sa sažaljenjem ponašaju prema razvedenim ženama, ne samo muškarci nego i žene. Ali razvedenim ženama nije potrebno sažaljenje, njima nije potrebno da ih neko sažaljeva. Njima je potrebna podrška i razumijevanje ne sažaljenje. 



Svaka razvedena žena ima razlog zbog kojeg se razvela. Neke od njih su ostavljene, neke su imale loš brak koji više nisu mogle da podnesu, a neke su se razvele da bi zaštitile sebe i svoju djecu. Razvedene žene su kao sve druge žene. 

One nisu manje vrijedne i ne treba ih sažaljevati. Takve žene treba poštovati i diviti im se jer mnoge od njih čine stvari koje ni same nisu mislile da mogu.

Pokreće Blogger.