Iz ugla jedne žene: Obično muškarac koji nema šta ponuditi ženi kaže da ona previše traži

Veoma često možemo čuti od mnogih muškaraca kako govore da su današnje žene previše zahtjevne, da puno traže i da gledaju samo one muškarce od kojih će imati neku korist. 


Nazivaju ih pogrdim imenima i pripisuju im svakakve epitete samo na osnovu onoga što su čuli o njima, a da se nisu ni potrudili da te žene bolje upoznaju. Uglavnom to govore oni muškarci koji nemaju šta ponuditi ženi i tu ne mislimo na finansijsku dobrobit. 

Sve su to uglavnom nesigurni i slabi muškarci koji nisu napravili ništa od svog života i kojima je uvijek neko drugi kriv za sve. Svako od nas u određenim godionama raspolaže sa određenim resursima, novcem, zdravljem, ljepotom i mudrošću. Neko je u životu imao više sreće, neko manje. 



Neko je imao bogate roditelje koji su mu ostavili veliko nasljedstvo, neko je svoje bogatstvo zaradio sam. Ali ima i onoh koji u svom životu nisu stekli ništa i koji ulaze vezu sa ženom u koju ne donose ništa osim svoje prosječne plate te očekuju da ga zbog toga žena poštuje. 

Takvi muškarci obično izigravaju žrtvu i očekuju da se žena brine o njima kao o malom djetetu i ne bore se za sebe i svoj život. Mnogi muškarci kada osjete da su slabi odustaju i ljute se na život, na žene, na sebe jer im je lakše sjediti i kukati nego se suočiti sa životom, rizikovati i napraviti neki uspijeh. 



I onda isti ti muškarci kukaju kako su žene previše zahtjevne, a upravo su oni ti koji nemaju šta da im ponude. Nisu u pitanju samo novac i skupi pokloni. Ženi je potrebna ljubav, pažnja i razumijevanje. Potrebna joj je sigurnost i stabilnos koju takvi muškarci često ne mogu da joj ponude. 

Potreban joj je neko da je zaštiti i da joj bude podrška, a ne neko koga će ona nositi na grbači, koga će uzdržavati i paziti, a ko joj neće pružiti ništa zauzvrat.

Pokreće Blogger.