Emocionalno su stabilnije i mudrije - 7 razloga zašto muškarci daju prednost zrelim ženama

Često smo navikli da čujemo kako muškarci, naročito oni u zrelijoj dobi, radije biraju mlađe žene za svoje životne saputnike. 


Razlog tome je često želja za novim senzacijama, avanturama i zabavom. Međutim, pametni muškarci znaju da zrelije žene imaju mnoge prednosti u odnosu na mlade djevojke. 1. Zrela žena tačno zna šta želi; Kako iza sebe ima određeno životno iskustvo, zrela žena zna kakav joj muškarac treba. 

Ona ima drugačiji pogled na vezu, zna šta treba da očekuje od nje i na šta je spremna zatvoriti oči. Ona jako dobro zna šta želi, a šta ne želi i to će jasno reći. 2. Zrela žena je samostalna i nezavisna; Zrele žene su uglanom već izgradile svoju karijeru, stekle finansijsku sigurnost i nezavisnost i navikle su da se oslanjaju samo na sebe i da im ničija podrška nije potrebna. 



3. Ostvarena je kao osoba; Do određene životne dobi mnoge osobe se već ostvare u nekom području svog života. One steknu iskustvo, mudrost i žive u harmoniji sami sa sobom. Mladi su često još uvijek u potrazi i ne znaju šta žele ni od sebe ni od svog života. 

4. Spremna je da se ostvari kao majka; Razumijevanje odgovornosti majčinstva je veća kod zrelijih i iskusnijih žena. Ona je spremna da se ostvari u ulozi majke i zna kakve odgovornosti to nosi sa sobom. 5. Emocionalno je stabilna; Stabilno psihičko i emocionalno stanje igra važnu ulogu u komunikaciji sa suprotnim polom. 



Promjene raspoloženja od apatije do histerije, od neobuzdane sreće do depresije mogu biti teške za podnijeti. Ipak, mladim djevojkama je ovo oprostivo jer još uvijek nemaju dovoljno životnog iskustva i načina da se izraze dok je za zrele dame ova faza odavno prošla. 

 6. Zrela žena ima iskustva u vezama; Gotovo svako, bez obzira muško ili žensko, kada dođe u 40te iza sebe ima nekoliko ljubavnih priča sa različitim završecima. To iskustvo im pomaže da razumiju odgovornost u vezi i spremnost da je prihvate. 

7. Znaju otvoreno izraziti svoje misli i osjećanja; Sposobnost izražavanja svojih misli i osjećanja dolazi sa iskustvom. Mlade djevojke često žele ostati tajanstvene,  muškarci moraju nagađati šta one žele, a to  nikako ne vole. 

Zrele žene ipak, bez problema znaju izraziti svoja osjećanja i ne boje se jasno reći šta žele. Iskustvo je važan faktor koji određuje odnos žene prema sebi i onima oko sebe što joj omogućava da više uživa u životu.

Pokreće Blogger.