Elegancija je stvar ukusa, ne skupe odjeće: 7 stvari koje većina žena zaboravlja, ali ne i prave dame

Elegancija je ono čemu većina žena teži, ali mnoge žene prave drastišne greške. 


Postoje neke stvari na koje bi uvijek trebali obratiti pažnju i koje ne bismo trebali zaboraviti kada je u pitanju elegancija. Sledećih sedam elemenata je neophodno za stvaranje elegantnog i sofisticiranog stila. 1. Vježbajte pravilno držanje; Pravilno držanje tijela je ključno jer utiče na ukupni utisak koji ostavljate. 

Žene koje hodaju uspravno i sjede uspravcno i pravilno se ističu u masi drugih žena. Zato, pokušajte uvijek držati leđa uspravno i glavu visoko kada hodate ili kada sjedite. Ono što je važno jeste da izgledate prirodno i opušteno. 2. Sređivanje; Ženu koja izlazi iz kuće sa prljavom i neurednom kosom se teško može nazvati elegantnom. 



Elegantna žena svakodnevno vodi računa o svojoj koži, kosi i svom cjelokupnom izgledu. One nikada neće izaći iz kuće a da se ne srede. Kada je u pitanju odjeća, odlučite se za jednostavne kombinacije jer jednostavnos može biti veoma atraktivna i elegantna. 

3. Šminka; Izbjegavajte svjetlucavu i upadljivui šminku i dajte prednost prirodnom izgledu. 4. Napravite ravnotežu; Bilo da se radi o kombinaciji boja ili tekstura, ravnoteža i proporcije su jako važne. Na primjer, uz bijelu haljinu će vam dobro odgovarati crveni kaput. 



Važno je da izbjegavate kombinovanje više od tri boje, posebno je važno izbjegavati nombinovati životinjski print sa više boja. Nakit, takođe, morate znati lijepo kombinovati. Ako je vaša odjevna kombinacija jednostavna ili jednobojna, možete staviti nakit koji će privući pažnju. 

Ali, ako je vaša odjevna kombinacija šarena, morate izabrati diskretniji nakit. 5. Ne pokazujte marku odjeće koju nosite; Pokazavši svima kakvu marku odjeće imate, definitivno nećete pokazati eleganciju. Da, elegantne žene i one koje imaju istančan ukus nose markiranui odjeću, ali ne govore svima koliko su novca potrošile na svoju odjeću. 

Osim toga, elegancija je prije svega stvar ukusa, a ne skupe odjeće. Elegantno možete izgledati i u najjednostavnijoj odjeći. 6. Uložite novac u klasične komade odjeće; Svakako vrijedi potrošiti malo više novca na određene odjevne predmete koji će vašem izgledu dati elegantan stil. Uložite u neki dobar kaput, cipele, te nekoliko suknji ili haljina. 

Takođe, nemojte štediti na torbi i sunčanim naočalama koje će upotpuniti vaš stil. 7. Riješite se nepotrebnih komada garderobe; Žena koja ima smisao za eleganciju neće čuvati stare, iznošene i pocijepane komade garderobe koji joj samo zauzimaju mjesto u ormaru i koje vjerovatno nikada više neće obući. Ona će se riješiti svih onih stvari koje su demode i koje joj više ne trebaju.

Pokreće Blogger.