Budite manje kritični i pokažite više osjećanja - 9 načina kako sami sabotirate svoju sreću u vezi

Nema ništa loše u tome što ste slobodni. Zapravo to može biti nevjerovatno životno putovanje, posebno za one koji su prošli kroz mnoge veze u kojima nisu bili ispunjeni. 


Ipak, neke osobe su sklone svojim ponašanjem nesvjesno sabotirati svoju vezu te im je teško prilagoditi se svom novom partneru. Morate imati na umu da vaše ponašanje igra veliku ulogu i da biste trebali obratiti više pažnje na njega te promijeniti neke stvari. 

U nastavku pročitajte kakva su to ponašanja koja mogu biti štetna za vezu. 1. Previše ste kritični prema partneru; Ovo se može desiti kada se osoba osjeća kao da partner ne obraća dovoljno pažne na nju. Tada postaje kritična i naziva svog partnera sebičnim i stalno kritikuje partnerovo ponašanje te govori kako su mu svi drugi važniji od nje i njihove veze. 



2. Prelazite sa kritike na prezir; Kada dođete do tačke kada vas sve kod partnera nervira, ali ne želite da ga izgubite, tada biste mogli početi prozivati partnera i koristiti sarkastične komentare u pokušaju da privučete njegovu pažnju. 

Ako vam se ovo često dešava vjerovatno je najbolje da se rastanete ako već ne možete normalno razgovarati o problemu kjoji imate. 3. Tražite i očekujete da vaš partner zadovolji sve vaše potrebe; Iako je veza jedan jako lijep dodatak našem životu, zapamtite da partner ne treba postati razlog našeg postojanja niti vi možete od njega zahtjevati da vi budete centar njegovog svijeta. 



Ne možete očekivati da vaš partner ispuni sve vaše želje i potrebe, a isto tako ni vi ne biste trebali raditi isto. 4. Previše ste zahtjevni; Ne možete očekivati od svog partnera da vam uvijek javlja gdje je, sa kim je i šta radi. Morate imati na umu da su ovo jasni znakovi manipulativnog ponašanja u vezi. 

Imajte na umu da se ovakvo ponašanje može promijeniti iskrenim i otvorenim razgovorom sa partnerom. 5. Izbjegavate sukob; Iako mnogi misle da je izbjegavanje sukoba znak zrelosti, zdrave veze ipak zahtjevaju određene sukobe koji se ne smiju izbjegavati. 

Parovi koji svoje probleme guraju pod tepih mogu napraviti još veći problem kada svi ti problemi jednom isplivaju na površinu. 6. Ne govorite o svojim osjećanjima; Pokazivanje ranjivosti može produbiti intimnost, posebno kada se osjećanja pokazuju sa ljubavlju i sigurnošću. 

Dijeljenje osjećanja može imati povoljan uticaj na vašu vezu. 7. Ignorisanje partnera; Nikako ne biste smjeli ignorisati svog partnera, njegova osjećanja i potrebe. To može dovesti do toga da se vaš partner osjeća napušteno, što može dovesti do problema u vezi i sabotirati vaš odnos. 

8. Prekidate komunikaciju i osuđujete partnerove potrebe; Kada odbijate komunicirati o nečemu što je važno za vašeg partnera on bi se mogao osjećati kao da nemate razumijevanja za njega i njegove potrebe. Važno je da pronađete način da razgovarate o onome što muči vašeg partnera. 

Važno je da nađete kompromis ako želite da vaša veza funkcioniše. 9. Ne razgovarate o intimnosti; Intimnost nije samo fizički čin u kome treba sudjelovati već je to nešto o čemu treba razgovarati. Razgovor o intimnosti vodi ka ispunjenom intimnom životu, zato nemojte izbjegavati ove razgovore čak i ako vam je neugodno.

Pokreće Blogger.