Bogat nije onaj ko ima puno već ko je spreman nešto dati - Pravila ponašanja uspješnih osoba

Naše ponašanje je način interakcije sa svijetom, sa Univerzumom i okolinom. 


Upravo ovo okruženje koje nas okružuje, naša stvarnost, se mijenja u zavisnosti od našeg ponašanja te se počinju događati stvari koje smo prouzrokovali svojim ponašanjem. Glavno i univerzalno pravilo uspjeha glasi "Ponašajte se kao uspješna osoba" jer samo takvo ponašanje vam može donijeti prosperitet i uspijeh.

Nemojte se pretvarati da ste bogati, uspješni i srećni već živite tako. U nastavku pročitajte pravila ponašanja kojih se pridržavaju gotovo sve uspješne osobe. 1. Ne žalite se stalno na svoj život; U redu je ponekad nešto reći, ali ne smijete dozvoliti sebi da se stalno žalite i budete nezadovoljni svojim životom. 



Stalnim žaljenjem na svoj život oduzimate sebi energiju i sreću, a to će vaš život oblikovati tako da imate još više razloga za žaljenje i kukanje. 2. Dijelite sa drugima; Ako imate samo kruh, hranite ptice mrvicama. Uspješan i bogat nije onaj ko ima puno, već onaj ko je spreman podijeliti ono malo što ima.

 Ako ste spremni dijeliti sa drugima ono što imate, vratiće vam se duplo. 3. Ne izazivajte sukobe i ne napadajte druge; Možete i trebate se braniti, ali ne trebate pokazivati agresiju. Ne širiti mržnju i glasine te ne umanjujte tuđe uspijehe. Fokusirajte se na svoj posao i svoj život jer oni koji su uspješni nisu zavidni ni ljuti. 



Kada to shvatite za vas će se stvari početi odvijati povoljno. Ako se budete pridržavali ovih pravila ponašanja vaš život bi se mogao promijeniti na bolje. Onaj ko se ponaša kao prosperitetna osoba dobija prosperitet. Dovoljno je samo da prilagodite i podesite svoje ponašanje.

Pokreće Blogger.