Ako neke stvari radite zato što morate to nije ljubav: 6 znakova da je veza postala samo navika

Svako od nas se u nekom trenutku plaši da bi se veza mogla pretvoriti u naviku, a mnogi ljudi ostaju u vezi čak i onda kada prestanu voljeti. 


Ostajemo jer se bojimo promjene, držimo se osobe jednostavno zato što je predugo u našem životu. Bez te osobe nam se sve čini čudno i nepoznato, čak i ako više ne volimo tu osobu. Ipak, ako prepoznate neke od ovih znakova, to bi moglo značiti da ste u vezi samo iz navike i možda je vrijeme da preispitate svoju vezu. 

1. Donosite važne odluke bez da se konslultujete sa partnerom; Kada ste u vezi sa nekim imate određena očekivanja od te veze i osobe. Možda želite jednog dana da se vjenčate i imate djecu, ali o tome ne razgovarate sa svojim partneromi smatrate da se to podražumjeva. 



Ovo može izgledati kao logičan nastavak veze, ali ipak o tome treba razgovarati. 2. Radite nešto jer osjećate da morate; Možda vam se sve češće dešava da neke stvari radite na silu ili zato što morate. Ovde ne govorimo o pranju suđa već o potrebama i željama vašeg partnera. 

Ako sve radite na silu i bez volje i želje, možda je vrijeme da preispitate vašu vezu. 3. Osjećate olakšanje kada vaš partner nije u blizini; Kao da možeš biti svoja opet kad on nije. Veze bi vam trebale poboljšati život, sa partnerom biste trebali biti što opušteniji, a ne da se ustručavate i plašite reakcije partnera. 



4. Ostajete u vezi jer vam je tako zgodno; Možda ste u jednom trenutku i razmišljali o raskidu, ali niste željeli praviti frku i dizati tenzije. Ne želite slomiti srce partneru,a ni sebi. Dugo ste zajedno i lakše vam je pretvarati se da je sve u redu nego razmišljati o tome šta nije. 

5. Gledate druge muškarce; Ako često posmatrate druge muškarce i možda zamišljate kako bio vaša veza sa tim drugim muškarcima mogla biti, možda je vrijeme da stavite tačku va vašu vezu. 6. Plašite se biti sami; I sama pomisao da niste u vezi i da ste sami vas plaši. Čak i ako vaša veza nije najbolja i dalje se možete pouzdati u vašeg partnera. Čini vam se da sami nećete preživjeti.

Pokreće Blogger.