Vrijeme je da ih se riješimo: 5 stvari koje elegantne dame u zrelim godinama ne držati u ormaru

Kako godine prolaze i mi se mijenjamo, što znači da moramo mijenjati i svoj stil oblačenja i garderobu.


Ne govorimo samo o promjeni veličine odjeće koju smo nosili jer mnoge žene ostanu vitke i u zreloj dobi. Svaka zrela žena bi se trebala riješiti nekih odjevnih predmeta koji ne pristaju ženi od 50+ da nosi. Ako želite da izgledate elegantno i kao prava dama, sledećih stvari bi trebalo da se riješite. 

1. Demode farmerice; Farmerice su onaj komad odjeće koji svaka žena ima u svom ormaru. Ipak žene koje uđu u zrelije godine trebaju biti opreznije prilikom odabira modela ovog odjevnog komada. Izbjegavajte farmerice niskog struka, farmerice koje na sebi imaju neki dezen i pocjepane farmerice.



Ovakve farmerice ne pristaju damama u zrelim godinama i u njima možete samo izgledati smiješno zbog čega treba da ih se riješite, ako ih imate u svom ormaru. Izaberite klasične farmerice bez dodataka i dezena koje dobro odgovaraju vašoj figuri. 

2. Kratke majice i bluze; Bez obzira koliko dobru figuru imali, majice i bluze koje otkrivaju vaš stomak biste trebali izbaciti iz svog ormara. Previše otvorena odjeća ne pristaje ženama u zrelim godinama. Birajte bluze i majice standardne duženi koje odgovaraju vašem stilu kako bi izgledale elegantnije. 



3. Kratke suknje; Kao što smo već rekli, pretjerana otvorenost ne priliči ženama u zrelim godinama zbog toga treba da se riješite i kratkih suknji i haljina. Kratke suknje su previše provokativne, a zrela žena u njima može izgledati neozbiljno. Zamjenite mini suknje i haljine, suknjama dužine do koljena ili ispod koljena. 

4. Odjeća sa previše detalja; Odjeća pretrpana kamenčićima koji sijaju na sve strane izgleda neukusno. Zato se riješite svih odjevnih predmeta koji na sebi imaju previše detalja, naročito onih koji sijaju. 5. Providne košulje; Providne majice i košulje ne priliče ženama u zrelim godinama. 

Prednost dajte košuljama ravnog kroja i od prirodnih materijala koje su univerzalne i možete ih kombinovati skoro uz sve. 

Pokreće Blogger.