Tekst za sve one koji još nisu našli sreću: Pogrešne osobe nas uče da prepoznamo onu pravu

Rijetki su oni koji su slučajno upoznali svoju srodnu dušu i žive srećan život pored osobe koju vole. 


U većini slučajeva život je niz razočarenja, stresa, ljubomore i sumnji. Brazilski pisac Gabriel García Márquez je jednom rekao " Možda Bog želi da upoznamo pogrešne ljude prije nego što upoznamo tu jednu osobu. Tako ćemo, kada se to desi, biti zahvalni." 

S godinama učimo da upoznajemo sebe, razmijemo sebe te pronalazimo sebe kroz druge ljude. Kada sam imala 22 godina bila sam zaljubljena do ušiju u jednom muškarca. Bio je jako kulturan, pametan, odluča. Ipak ja nisam bila spremna za brak. 



Smatrala sam da sam previše mlada i da ću u svom životu sresti još na desetine takvih muškaraca kao što je on. Po završetku školovanja sam odlučila da napustim zemlju i potražim svoju sreću negdje drugo. Nakon prethodne veze dogodilo mi se još nekoliko veza, ali ni jedan od tih muškaraca nije bio vrijedan mog truda.

Nijedan nije moga da parira onome koga sam ostavila kod kuće. On je bio kao duh iz moje prošlosti koji je stajao između mene i svakog muškarca kojeg sam upoznala. Po njemu sam postavila svoje standarde koje ni jedan drugi muškarac nije mogao dostići. 



Deset godina nisam bila u stanju izgraditi normalnu vezu, a onda sam se udala za prvog muškarca na kojeg sam naletila i mogu reći da sam napokon našla svoju sreću. Ipak takve priče su izuzetak. Ne nađu sreću svi odmah iz prvog pokušaja i ne nađu svi sreću kada se vjenčaju za prvu osobu na koju naiđu.

Takvi brakovi su rijetkost. Meni je bilo potrebno da upoznam nekoliko pogrešnih muškaraca da bih mogla prepoznati onog pravog i bez razmišljanja udati se za njega. Britanci imaju jednu jako zanimljivu poslovicu za sve one koji još uvijek nisu našli sreću u svom životu "Prije nego što upoznate princa, morate poljubiti 99 žaba." 

To ne znači da morate biti sa 99 muškaraca prije nego što pronađete onog pravog, već da morate biti strpljivi i čekati, jer će vam vaše iskustvo i mudrost pomoći da svom partneru vidite svoju srodnu dušu.

Pokreće Blogger.