Svoje nedostatke kriju kao zmija noge - Skoro svaki alfa muškarac ima 2 kompleksa koja krije

Prvo na šta pomislimo kada ugledamo nekog alfa muškarca jeste da je on previše ponosan, nadmen i bahat tip koji dozvoljava da njegov ego upravlja njegovim životom. 


Međutim, svaki alfa muškarac je samo obični suprug, otac i sin. Kako sam odrastao kroz moj život su dominirali nesigurnost i osjećaj krivice. Da bih preživio morao sam naučiti da budem korak ispred drugih i nositi jak emocionalni štit. Danas prihvatam da sam samo obični čovjek koji više ne teži da bude prvi u svemu. 

Većinu svog života sam se trudio da postignem sve svoje ciljeve, čak i na štetu drugih. Kada bi mi neko stao na put, slučajno ili namjerno, nisam birao sredstav da ih sklinim sa svog puta bez obzira na posljedice. U mladosti ništa mi nije bilo važnije od mene. 



Vodio sam računa o svom fizičkom izgledu i uvijek se trudio da izgledam dobro. Mislio sam da je to ono što čini alfa muškarca. Kada sam ušao u tridesete polako sam počeo shvatati da su se neke stvari kod mene počele mijenjati, a najviše način razmišljanja. Takođe sam shvatio ako neke stvari kod sebe ne promijenim da bih, zbog svog ponašanja, mogao izgubiti svoje prijatelje i ženu koju sam volio.

 Kao rezultat toga, spolja više nisam bio alfa muškarac, ali sam iznutra postao. Shvatio sam da alfa muškarca ne čini ono što si spola, već ono što nosiš u sebi. U cijelom tom procesu mijenjaja sam shvatio da svaki alfa muškarac ima iste komplekse. 



Svo njihovo ponašanje u javnosti je samo maska za ono što nosi u sebi. 1. Svaki alfa muškarac je zabrinut za svoj izgled; Oni se oslanjaju na svoj izgled kako bi dominirali i bili ustanju da se takmiče sa ostalim muškarcima. Oni u stvari ne brinu ništa manje o svom izgledu nego što to čine žene. 

 Ako želite pomoći svom alfa muškarcu ne upoređujte ga sa drugima. Trudite se da mu date kompliment i pohvalite ga za ono što radi za vas. Pokušajte da ga ne kritikujete čak i kada iznosite svoje mišljenje. Zagrlite ga češće i recite mu da vam je još uvijek privlačan i da vam se sviđa. 

2. Biti otvoren i ranjiv je njegova slaba tačka; Potrebna je velika hrabrost da se odvoji vlastita vrijednost o svojih postignuća. Većina alfa muškaraca su jako nesigurni te nemaju mnogo vremena za druge i njihova osjećanja. 

Evo kako možete pomoći svom alfa muškarcu da prihvati sebe i svoju ranjivost: Pokažite mu da ga cijenite i pomozite mu da prevaziđe promjene kroz koje prolazi. Pokažite interesovanje za njega i ono kroz šta prolazi. Podijelite sa njim svoja osjećanja jer će ga to potaknuti da i on bude otvoreniji prema vama. Budite spremni da ga slušate bez ometanja i osuđivanja.

Pokreće Blogger.