Savjeti 50-godišnjaka mlađim momcima: Nikad se ne raspravljajte se sa ženom - Izgubićete

Ponekad je vrlo korisno slušati savjete ljudi koji imaju iza sebe dovoljno životnog iskustva. 


Jasno je da ne postoji jedinstveni recept za sreću, ali vrlo je važno biti u skladu sa svojim životom i sve raditi s radošću, tada možete osjetiti mir i lično zadovoljstvo. U nastavku pročitajte šta jedan 50godišnjak savjetuje mlađim muškarcima. 

1. Nikada ne odustajte od svojih ciljeva. Mnogi muškarci se plaše izaći iz svoje zone komfora i rizikovati kako bi postigli svoje ciljeve. Oni samo sanjaju, sanjare o nečemu i žive nestvarnim životom. Najnesretniji muškarci su oni koji nose grandiozne fantazije i ne čine ništa da ih ostvare. 



Trudite se da svakodnevno poduzimate male, ali sigurne korake koji će vas voditi do vašeg cilja. 2. Naučite kako da planirate svoj život. Žene se u životu vode emocijama, a muškarci logikom i zdtavim razumom. Postavite realne ciljeve i nemojte se opterećivati velikim brojem obaveza. 

Polako rješavajte jednu po jednu bez opterećenja. Zapamtite da mali uspjesi vode ka velikima, zato samo naprijed i ne odustajte. 3. Nikada se ne svađajte sa ženom jer ćete u 90% slučajeva izgubiti. Koliko god da ste u pravu uvijek ćete na kraju popustiti i uraditi ono što će biti povoljnije za vašu ljepšu polovinu. 



Pokušajte mudro raspravljati sa njom tako da oboje budete na dobitku. 4. Pazite na sebe i svoje zdravlje jer ako vi ne vodite računa o sebi, vjerujet da niko drugi neće. Budite fizički aktivni, zdravo se hranite i dovoljno spavajte. 5. Ne gubite svoje dragocjeno vrijeme na negativnosti i negativne ljude. 

Umjesto toga, priuštite sebi neka nova iskustva, zabavite se i radite ono što volite. Iskoristite svaku priliku da svoj dan ispunite pozitivnim emocijama. Trošenje vremena na negativne stvari i ljude vam neće donijeti ništa dobro samo će vam oduzeti vaše dragocjeno vrijeme koje ste mogli potrošiti na neke mnogo bolje i važnije stvari.

Pokreće Blogger.