Priznanje jedne ljubavnice: Varanje je bjekstvo od svega što ti partner ne može ponuditi

Ja sam udata žena i majka dvoje djece, ali sam takođe u vezi sa muškarcem kojeg sam slučajno upoznala na jednoj zabavi. 


Jedna od mojih prijateljica je pravila žabavu na kojoj je bilo mnogo pića i mnogo zgodnih i slobodnih muškaraca. Čim sam se pojavila na zabavi primjetila sam da me jedan od njih cijelo vrijeme gleda. Bio je jako lijep, zgodan i imao je prelijep osmijeh. 

Nije mu dugo trebalo da mi priđe, razgovarali smo cijelu veče i na kraju razmjenili brojeve telefona. Nakon nekoliko dana sam ga nazvala i predložila mu da popijemo kafu. Čudno je da nisam ni malo odjećala grižu savjesti jer sam ipak udata žena, majka dvoje djece.



Često sam razmišljala o tome kako bi moja djeca reagovala kada bi se saznalo da imam ljubavnika. To je ono što me najviše plaši u svemu ovome. Ali svejedno, odlučila sam da se vidim sa svojim novom ljubavnikom. Odveo me u jedan mali zavučeni restoran gdje se odmah vidjelo da su vlasnici diskretni i brinu o privatnosti svojih gostiju. 

Shvatila sam da je namjerno izabrao upravo to mjesto jer nam je u potpunosti odgovaralo. Bili smo otvoreni jedno prema drugome. Rekla sam mu da sam udata i da imam dvoje djece. Iako sam još uvijek u braku sa svojim suprugom on je za mene daleka prošlost. 



Proveli smo neke lijepe trenutke zajedno, ali među nama već odavno nema ništa. Moj suprug me nije razumio, možda iz razloga što sam mu sve govorila onako usput misleći da se podrazumjeva, a što se pokazalo kao veoma loš potez. 

Vremenom je prestao da brine o sebi i jako se zapustio. Ipak nije mi toliko smetao taj njegov stomačić što je dobio i koji kilogram viška, koliko mi je smetalo što je više vremena provodio gledajući utakmice sa svojim prijateljima nego što je bio sa mnom. 

Nikome nisam pričala o svom ljubavniku i vezi sa njim. Ipak, laknulo bi mi slaki put kada bi u razgovoru sa svojim prijateljicama neka od njih načela temu preljuba i rekla kako je to danas normalno. Kako danas svi traže neku zabavu sa strane, i žene i mušarci. 

Često sam razmišljala o tome da li bih trebala da se razvedem, šta će reći moja djeca i kako će to sve uticati na njih. Moja osjećanja su bila pomješana, a često sam znala i zaplakati jer nisam znala šta dalje da radim. Moj ljubavnik je bio moje utočište i bjekstvo od realnosti, problema i obaveza. 

Kada sam bila kod njega nisam morala ni o čemu da razmišljam. Samo bih se opustila i uživala. Često sam se pored njega ponašala kao neka klinka. Bila sam smiješna sama sebi, ali sam se na neki način osjećala dobro. Nismo se viđali često, svega dva ili tri puta mjesečno, ali sam se trudila da se taj dan toliko dobro organizujem da nigdje ne moram da žurim i da mi niko ne smeta. 

Već godinu dana smo u vezi, a moj suprug još uvijek nije ništa posumnjao. Nezainteresovam je za mene u potpunosti. Ova veza sa mojim ljubavnikom me učinila opuštenijom i ispunjenijom, pa mi je i život u braku bio lakši. Dokle će ovo sve trajati ne znam, ali ne želim još uvijek da prekinem ovu aferu koju imam.

Pokreće Blogger.