Prave dame i poslovne žene torbu drže u lijevoj ruci - Kako istinski elegantne žene nose torbicu

Kao što imamo pravila ponašanja na javnim mjestima, isto tako imamo i pravila kada je u pitanju nošenje torbe. 


Žene koje vode računa o svom izgledu i ponašanju će takođe obratiti pažnju na to kako nose svoju torbu. Način na koji nosite torbu može reći mnogo o vama i vašem karakteru. U nastavku pročitajte neka od pravila za nošenje torbe kojih se pridržavaju, ili ih izbjegavaju, prave dame i istinski elegantne žene. 

1. Gospođa Terminator; Ova dama maše torbom na sve strane. Torbu, naročito ako je ona velika, treba nositi uz tijelo i nikako ne smijete mahati sa njom ili udarati druge ljude. Poštujte tuđi prostor, vaša torba ne bi smjela dolaziti u kontakt sa bilo čijim tijelom osim vašim. 



Ovog pravila se naravno ne možemo pridržavati na mjestima gdje su velike gužve ili u gradskom prevozu, ali možemo na mnogim drugim javnim mjestima. 2. Torba u lijevoj ruci; Pravilo istinskih dama i poslovnih žena je da torbu drže u lijevoj ruci. 

Neka vam desna ruga bude slobodna za potpise ili rukovanje. Izgledaćete još glamuroznije ako savijete ruku u laktu i objesite torbu o nju umjesto da je samo ispružite us sebe da visi. 3. Držanje pismo torbe sa obe ruke; Pismo torbice se po pravilima bontona drže sa obe ruke. 



Nikako je ne smijete držati ispod ruke ili samo jednom rukom. Tako će vam ruka izgledati ružno i napeto. Držanjem torbe sa obe ruke ćete izgledati pristojnije, a pomoći će vam i da smirite nervozne ruke 4. Pravila oblačenja; Torba mora odgovarati i uklapati se sa ostatkom garderobe koju nosimo, a mnoge žene često zaboravljaju na to. 

Ne možete nositi torbu sa šaljivim printom kada idete na poslovne sastanke, niti možete nositi dizajnersku torbu na plažu. 5. Držite torbu čvrsto; Kada torbu nosite na ramenu, čvrst stisak će je spriječiti da se vrti oko vas i udara prolaznike, a može vam biti od pomoći ako neko pokuša da vam ukrade torbu dok hodate. 

6. Torba kao zaštita; Torbu slobodno možete koristiti kako bi zaštitili i sakrili neke dijelove tijela. Neke poznate ličnosti torbu koriste kako bi sakrile preveliki dekolte ili mali stomačić koji dolazi do izražaja kada se sjedne. 7. Ne dajte muškarcu da vam nosi torbu; Žensku torbu muškarac ne bi trebao držati duže od nekoliko minuta jer je ženska torba napravljena za žene, ne za muškarce. 

U redu je da vam vaš muškarac pridrži torbu ako trebate nešto brzinski obaviti, ali nikako ne bi tebao da je nosi umjesto vas. 8. Organizujte torbu; Organizujte svoju torbu tako da u svakom trenutku znate gdje se šta nalazi. Žena koja neprestano kopa po svojoj torbi i izbacuje njen sadržaj se ne može nazvati elegantnom.

Pokreće Blogger.