Poučan tekst za sve žene koje se dvoume da li oprostiti muškarcu - Nije lako, ali je neophodno

Ponekad nam nije lako nekome oprostiti, zapravo može biti veoma teško naročito ako se radi o muškarcu kojeg ste voljeli, a koji vas je povrijedio. 


Ipak, ako želite da se oslobodite bola koji već dugo držite u sebi, oprost je tada neophodan. Kada vas neko povrijedi teško vam je toj osobi ponovo vjerovati koliko god da je volite, ali ako želite biti slobodni, zašto ne biste pokušali oprostiti. Ako ništa drugo bar vrijedi pokušati. 

Ponekad ljudi koji nas povrijede kažu ili čine stvari koje nam se čine neoprostivim, ali ako želite nastaviti dalje sa svojim životom, morate oprostiti. Prije nekoliko godina bila sam u vezi sa muškarcem kojeg sam jako voljela, a koji me povrijedio. 



Uradio je neke jako ružne stvari kojima me povrijedio, ali i ponizio i činilo se da ga nije bilo ni malo briga za to. Ipak, željela sam sačuvati našu vezu i imati ga pored sebe, što je naravno bilo nemoguće. Kada sam malo bolje razmislila o cijeloj našoj vezi nisam mogla a da se ne zapitam šta tražim u vezi sa muškarcem koji me ne poštuje i koji ne mari za moja osjećanja. 

Zaključila sam da mi takva veza ne treba u životu i okončala je. Bila sam ljuta prije svega na samu sebe jer sam mu dozvolila da se tako ponaša prema meni, ali sam bila bjesna na njega jer me je stalno povrjeđivao bez i malo kajanja. 



Nisam bila svjesna da mi su mi moja ljutnja i bijes bili najveći neprijatelji i da su me sprječavali da nastavim dalje sa svojim životm i stalno su me vraćali i zadržavali u prošlosti. Tada sam odlučila da je vrijeme da nastavim dalje sa svojim životom i da mu oprostim. To sam uradila zbog sebe i svog mira, a ne zato što on zaslužuje oproštaj. 

Odluka da nekome oprostite bez obzira ko vas je povrijedio, ne mora značiti da treba da obnovite tu vezu. Jednostavno oprostite, završite sa tom osobom i dozvolite da svako od vas krene svojim putem. Morate živjeti slobodno bez bilo čega što vas sputava, a oprost je jedini način da nastavite dalje i pronađete svoj duševni mir.

Pokreće Blogger.