Ostavite ego po strani i pokažite empatiju: Muškarci na više načina mogu nesvjesno upropastiti brak

Neki muškarci nikad ne odrastu. Nikad ne nauče šta znači istinsko opredjeljenje i nikad ne nauče kako ljubav provesti u djelo, a to je nešto što može uništiti i najljepše veze i brakove. 


Zajednički život sa drugom osobom i podjela odgovornosti, empatija i razumijevanja su izazov koji mnogi muškarci nisu u stanju shvatiti, a kamoli prihvatiti i suočiti se sa njima. U nastavku ćemo nabrojati koje su to stvari koje muškarci najčešće rade, ili ne rade, a kojima mogu svjesno ili nesvjesno upropastiti svoj brak. 

1. Ne prihvataju u potpunosti odgovornosti koje brak nosi; Lijepo je biti u vezi gdje se oboje zabavljate i ne živite zajedno, ali kada jednom počnete zajedno graditi dom stvari se mijenjaju. Mnogi muškarci misle da je biti u vezi i u braku ista stvar. E pa nije. 



Iako bi ljubav i naklonost trebali biti isti, odgovornosti su mnogo, mnogo veće. 2. Ne obraćaju pažnju na nesigurnosti svoje supruge; Neki muškarci zaboravljaju da njihovi postupci u stvari mogu izazvati takvu nesigurnost kod njihovih žena da bi ih na kraju mogli i izgubiti. Kada gledaju druge žene i kada govore kako su lijepe i zgodne u prisustu svoje supruge mogu samo izazvati veliku nesigurnost kod nje.

Postoje i oni koji to vole raditi jer tako hrane svoj ego, no to može ostaviti trajni negativni efekat kod njihove supruge. 3. Podcjenjuju važnost malih gesta; Muškarci često zaboravljaju koliko su ti mali gesti važni bez obzira u kojoj fazi se nalazi njihova veza. 



Postoje stvari koje nikada ne gube na vrijednosti, a to su mali gesti kojima govorimo koliko nam je do nekoga stalo. 4. Ne preuzumaju odgovornost za svoje postupke; Najlakše je kriviti druge za sve, a to je glavna odlika nezrelih ljudi. Ako ste učinili nešto loše budite spremni da se izvinite za to. 

Kada budete spremni prihvatiti svoje probleme i pokušate naći rješenje za njih možete izbjeći nezrelo ponašanje. 5. Često osuđuju i pokušavaju "popraviti" svoju suprugu; Svako od nas mora prihvatiti da svi mi imamo svoju tamnu stranu i da je prirodno da ova strana kad tad ispliva na površinu. 

Ovo je nešto što ne treba mijenjati ni popravljati već trebamo naučiti prihvatiti. U braku je važan kompromis i pokušaj pronalaska zajedničkog rješenja. Promjene nisu nešto što bi trebali zahtjevati i forsirati. 6. Ne izvinjava se; Niko nije savršen i to treba svima da bude jasno. 

Zašto onda mnogi muškarci izbjegavaju da kažu "izvini" kada urade neku glupost. Ostavite svoj ego po strani i pokušajte pokazati empatiju kada uradite neku glupost. Svi radimo gluposti i svi bi trebali da se izvinimo kada je potrebno.

Pokreće Blogger.