Odlučiš li ostati moraš se potruditi: Postoji emocija koja potencijalno može spasiti brak nakon prevare

Prvo pitanje koje sebi postavi osoba koja se suočila sa nevjerom je da li će moći oprostiti? 


Kada ste prevareni prvo što će vam članovi vaše porodice i prijatelji reći jeste da se pokupite i odete. Ipak, mnogi i dalje razmišljaju o tome da li postoji mogućnost da se veza spase. Nakon što se suočite sa prevarom trebate shvatiti da će taj period, koji je veoma težak, proći i da ne treba žuriti sa odlukom.

Kako onda spasiti vezu nakon nevjere? Niko ne može pretpostaviti šta će se dalje dešavati. Osoba kojoj ste vjerovali vas je prevarila i povrijedila pa je normalno da vam je teško i da ste slomljeni. Možda ste trenutno usamljeni, zbunjeni i niste sigurni šta da radite i kako da postupite. 



Ako odlučite ostati moraćete se dobro potruditi. Nevjera može da vam bude znak za buđenje da je vašoj vezi potrebna velika promjena Prije nego što donesete bilo kakvu odluku zapitajte se da li vaš partner suosjeća sa vama u cijeloj toj situaciji i da li vi suosjećate sa njim? 

Da, upravo je empatija ključna emocija koja može potencijalno spasiti vaš brak nakon nevjere. Činjenica je da mnogi parovi dobiju sasvim drugačije i novo razumijevanje o tome šta je navelo njihovog partnera na nevjeru, šta je osjećao i zašto je varao. 



Oprost dolazi sa vremenom, ali empatija je izbor koji se mora donositi svaki dan. Ostati sa partnerom je zrela ali i lična odluka. Zahtjeva veliki trud, ali je moguće obnoviti vezu. Važno je da razgovarate o svojim osjećanjima. Pokušajte suosjećati i razgovarati o svom novom pogledu na vezu jer je sada važno graditi vezu na dubokoj komunikaciji, empatiji i ljubavi.

Pokreće Blogger.