Ne borite se za one koji se ne bore za vas - Stvari koje bih rekla sebi prije 10 godina

Samo vi sami znate kako ste živjeli i niko drugi. Ponekad nam se čini kao da nam se neke ideje zapetljaju u glavi željne objašnjenja. 


Koliko god se trudili da odgovorimo sami sebi ne možemo pronaći riječi i objašnjenja zbog kojih smo neke stvari radili. Svako od nas danas ne bi gubio vrijeme na stvari koje to ne zaslužuju. Bili smo mladi i naivni i možda smo potrošili najbolje godine svog života radeći neke stvari koje nam nisu pričinjavale sreću. 

Da imam tu mogućnost da se vratim u prošlost i kažem mlađoj sebi neke stvari, ovo bih joj rekla: 1. Isključi televizor; Iz te glupe kutije nećeš ništa naučiti zato je isključi. Radije sebi kupi dobar računar i predplati se na internet. Tamo ima mnogo zanimljivijih stvati nego na televizoru. 



2. Bavi se sportom, šetaj po prirodi. Znam da imaš puno posla i obaveza, ali vjeruj mi, uvijek imaš malo vremena za šetnju po prirodi. 3. Možda sada sumnjaš u neke stvari, ali ne zaboravi šta želiš i gdje želiš da stigneš. Učini sve što je u tvojoj moći da ostvariš svoje snove. 

4. Troši svoj novac na stvari zbog kojih ćeš se osjećati dobro, ali i koje će ti biti korisne. Onaj novac koji si potrošila na gluposti si mogla potrošiti mnogo pametnije. 5. Ne bori se za one koji nisu spremni da se bore za tebe. Ne forsiraj ništa i nemoj da se nerviraš ako nekad stvari ne idu onako kako želiš.



Ako te neko povrijedio, dobro razmisli da li mu trebaš pružiti drugu šansu. 6. Vremenom ćeš izgubiti neke prijatelje, ali ne zato što su te povrijedili, već zato što ćeš se i ti i oni promijeniti. Svako od vas će krenuti svojim putem, ali ćeš na svom putu sresti neke nove jako dobre ljude. 

7. Nemoj da se brineš zbog svega. Na neke stvari ne možeš uticati i zato nemoj da se nerviraš zbog toga. Svaki problem će se na kraju riješiti, ali je važno da sačuvaš zdrav razum. 8. Voli svoju porodicu i pokazuj im koliko ti je stalo do njih čak i onda kada si zauzeta ili umorna. 

Oni će uvijek biti tu za tebe i uvijek će biti spremni da ti pruže pomoć i podršku. 9. Nemoj sumnjati u svoje želje. Mnogi će preispitivati tvoje odluke i tvoj način života ali znaj da samo ti imaš tu moć da odlučiš šta da radiš sa svojim životom. 10. Riješi se strahova i uživaj u životu.

Putuj, povremeno napravi neku glupost, okruži se ljudima koji su na istoj talasnoj dužini kao i ti. Radi stvari koje voliš i koje te čine srećnom. Jednostavno uživaj u životu.

Pokreće Blogger.