Merkur u znaku Bika do 26.05. - Djevice očekuju nove poslovne ponude, Strijelčevi budite iskreniji

Planeta Merkur ulazi u znak Bika 01. maja i ostaće tu sve do 26. maja. 


Merkur je planeta koja predstavlja intelekt, analizu, komunikaciju, marketing, proračunske sposobnosti, mlađu braću i sestre, hobije, vještine rukovanja, inteligenciju, brzo donošenje odluka. Kada se dogodi Merkurov tranzit u Biku, um usporava da bi primio čulnu percepciju. 

U ovom periodu je važno da dobro razmislimo o onome što govorimo i pažljivo biramo svaku riječ. Ovan: Ovaj tranzit bi vam mogao pomoći da budete slatkorječivi i jasno komunicirate sa drugima. Ipak, neće vas zaobići neke poteškoće sa kojima biste se mogli suočiti u poslovnom životu koje biste mogli uspješno riješiti upravo vašom dobrom komunikacijom. 



Bik: U ovom periodu ćete biti veoma ljubazni, nježni, brižni i odražavat ćete pozitivnost dok rješavate situacije kako u ličnom tako i u profesionalnom životu. Neke pripadnike ovog znaka Merkur bi mogao učiniti radoznalijim nego inače, naročito u poslovnom polju. 

Imaćete potrebu da istražite svaku priliku koju dibijete. Blizanci: Na profesionalnom planu ovaj period bi mogao donijeti pad vašeg samopouzdanja i učiniti vas stresnim i tjeskobnim. Trebali biste neko vrijeme staviti stvari na čekanje i ne biste trebali započeti ništa novo ili ulagati velike investicije.



Fokusirajte se na unaprjeđivanje svojih vještina i sticanje novih znanja. Rak: Neki pripadnici ovog znaka bi u ovom periodu mogli ostvariti značajan profit u poslu kojim se bave. Biće ovo veoma povoljan period za razvoj karijere i profesionalnog života. 

Ovaj period donijet će ispunjenje vaših želja Lav: Ovo će biti povoljan period za vas, vaša kreativnost i organizacijske sposobnosti će se poboljšati i moći ćete sve zadatke ispunjavati s povećanom efikasnošću i produktivnošću. U ljubavnom životu će vladati mir i harmonija. 

Djevice: Profesionalno ćete dobiti nove ponude za posao i novčane beneficije s povećanjem vašeg socijalnog statusa. Kad su u pitanju odnosi moći ćete postići skladan odnos sa partnerom i uživati u harmoniji. Vodite više računa o svom zdravlju. 

Vaga: Tokom ovog tranzita, pojedinci će imati potrebu za učenjem i istraživanjem novih stvari. Vaše veze zahtijevat će više razumijevanja i pažnje prema detaljima kako ne bi došlo do nesporazuma. Za to vrijeme postoji mogućnost gubitka novca, ali istovremeno se može dobiti i neki tajni novac. 

Novac će i dalje dolaziti i vaša finansijska situacija će biti stabilna. Škorpija: Ovaj tranzit bi za vas mogao biti pomalo naporan jer bi se između vas i vašeg partnera mogla javiti potreba za kontrolom ili dominacijom. Pokušajte da riješite stvari mirnim putem i budete razumniji. 

Postoji mogućnost nenadanog dobitka novca. Strijelac: On i pripadnici ovog znaka koji se bave privatnim poslom bi mogli steći neke beneficije i dobiti priliku za proširenje poslovanje. Pokušajte da budete iskreni prema partneru jer bi i mali nesporazumi mogli dovesti do nesuglasica i nepotrebnih rasprava.

Jarac: Neki pripadnici ovog znaka bi u ovom periodu mogli stati na ludi kamen i ozvaničiti svoju vezu brakom. Kada je u pitanju posao, vaš trud i vaš naporan rad bit će cijenjeni i prepoznati od najvišeg rukovodstva, a moći ćete i da pokažete svoje vještine i talente. 

Vodolija: Ovo bi mogao biti period u kojem ćete se suočiti sa mnogim usponima i padovima u svojoj karijeri. Zbog toga ćete se morati dodatno potruditi ako želite postići željeni cilj. Ovaj tranzit će ipak biti jako povoljan za vaš ljubavni život u kome biste mogli osjetiti značajan napredak. 

Ribe: Tokom ovog tranzita doći će do poboljšanja vaših komunikacijskih vještina. Financijski će se ovaj period vjerovatno poboljšati. Vaš ljubavni život će zahtjevati više pažnje, brige i razumijevanja pa vam se savjetuje da provedete neko kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom.

Pokreće Blogger.