Ljubav je kada savršeno vidimo svaku manu svog partnera - Kako biramo sa kim cemo doživjeti ljubav

Ljubav je vjerovatno najjača i načarobnija emocija koju možete iskusiti, ona je dar života. Ljubav nas tjera da budemo bolji ljudi, tjera nas da se razvijamo i da pokažemo najbolju verziju sebe. 


Tokom svog života naše srce uči da raste na osnovu razičitih iskustava sa različitim ljudima. Možemo se ludo zaljubiti u svakoga od njih ili možemo jednostavno proći pored njih a da ih i ne primjetimo zato što nisu dio naše sudbine i nije im suđeno da uđu u naš život. 

Ponekad ne razumijemo razlog zbog kojeg biramo osobu kojoj želimo dati sebe i sa kojom želimo iskusiti sve najljepše emocije. Vezujemo se za neku osobu, a da ni sami ne znamo kako i zbog čega, a često to radimo nesvjesno. 



Često se pitamo šta je to što nas tjera da volimo nekoga i da mu posvećujemo svu svoju pažnju i svo svoje vrijeme. Odgovor možemo naći u našem djetinjstvu i percepciji ljubavi koju smo imali kao dijete. Često u odrasloj dobi biramo osobu sličnu onoj koja nas je obilježila u određenom trenutku našeg života. To mogu biti naši roditelji ili naše braće ili sestre. 

Mnoga istraživanja su pokazala da mi u stvari nesvjesno biramo osobu koja je poboljšana verzija naših roditelja. Zbog toga uspijevamo da se tako dobro povežemo sa tom osobom. Ta osoba nam omogućava da se sa njom povežemo na jednom višem nivou na kojem nismo mogli da se povežemo sa našim roditeljima, a što nam je u djetinjstvu nedostajalo. 



Kada smo zaljubljeni mi svog partnera doživljavamo kao srodnu dušu sličnu nama, obogaćujući svoju dušu svojim različitostima. Tako od svog partnera učimo i razvijamo svoje potencijale i kvalitete koji do tada nisu dolazili do izražaja. 

Ljubav nas uči mnogim stvarima i čini nas boljim osobama i na tome moramo biti zahvalni osobi koja je u nama probudila tu ljubav. Odnos između dvoje ljudi koji se bazira na bezuslovnoj ljubav ima za potrebu da otkriva osobu sa kojom smo u vezi na pozitivan način te da učimo i dijelimo ono što nismo znali. 

To možemo smatrati avanturom bez kraja jer će naš voljeni partner uvijek biti dio naše suštine koju će oblikovati. Zdrava veza je avantura između dva nevjerovatna bića u kojima otkrivamo i prihvatamo ono što nam ne pripada. Osobine koje nam na početku izgledaju savršene, kasnije se mogu pretvoriti u nedostatke koje ćemo voljeti i prihvatiti ne ostavljajući ih po strani. 

 Kada su dvije osobe u zdravoj vezi one zajedno rastu učeći i dopunjavajući jedno drugo. Zajedno biraju put kojim će ići i zajedno donose sve važne odluke. Zbog svega toga biramo hoćemo li imati odnos sa određenom osobom ili ne. 

Učimo kako upravljati i živjeti pravu ljubav zahvaljujući iskrenoj komunikaciji. Prepreke koje život pred nas stavlja svaki dan su samo testovi koji za cilj imaju da nam pomognu da shvatimo istinsku veličinu svega onoga što nosimo u sebi.

Pokreće Blogger.