Jako su nježni i brižni, ali često mjenjaju raspoloženje - 5 pozitivnih i negativnih osobina Rakova

Osobe rođene u znaku Raka su jako osjetljive osobe i svjesne su osjećanja drugih ljudi. 


Oni su u stanju da ostanu smireni u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađu, ne vole svađe, ali će uvijek stati na stranu prijatelja i zauzeti se za njega. Jako su ljubazni, razumni i suosjećajni što ih čini jako dobrim prijateljima. Imaju urođeni roditeljski instinkt i učiniće sve za svoje voljene. 

Ipak, Rakovi su skloni čestim promjenama raspoloženja. U jednom momentu mogu biti jako optimistični, dok u drugom mogu biti mrzovoljni i neraspoloženi. U nastavku pročitajte pet pozitivnih i negativnih osobina osoba rođenih u ovom znaku. 



POZITIVNE OSOBINE: 1. Lojalnost; Lojalnost je jedna od najboljih osobina osoba rođenih u znaku Raka. Kada nekome vjeruju one su za njega spremne otići i na kraj svijeta. Daće ve od sebe da pomognu onima koje vole. 2. Smisao za humor; Rakovi imaju jako dobar smisao za humor. 

Većinom su skloni crnom humoru koji je ponekad samozatajan, ali ipak smiješan. Oni će se nasmijati skoro svakoj šali koju čuju. 3. Intuicija; Osobe rođene u znaku Raka imaju jako izraženu intuiciju na koju se oslanjaju češće nego na svoju logiku. 



To im omogućava da donesu ispravne odlune i da izbjegnu da budu prevareni. 4. Šarm; Rakovi su jako šarmantni kada žele osvojiti osobu koja im se sviđa. Njegov šarm je ono što privlači ljude njima i zbog čega se jako dobro slaži sa svima. 

5. Zaštitnički su nastrojeni; Rakovi su poznati po tome što štite svoje prijatelje i članove svoje porodice. Iako ne vole da se svađaju i raspravljaju, uvijek će stati na stranu prijatelja i braniti ih ako je to potrebno. 

NEGATIVNE OSOBINE: 1.Paranoja; Rakovi uvijek žele znati sve što se dešava oko njih, a ako nešto ne znaju postaju paranoični. Lako mogu postati sumnjičavi i muče sami sebe stvarima kojima ne bi trebali. 2. Samosažaljevanje; Rakovi teško prihvataju kritike. 

Ako im uputite i najblažu kritiku oni bi mogli sažaljevati sebe danima. Svaka kritika utiče na njihovo samopouzdanje. 3. Osvetoljubivost; Ako uvrijedite Raka on to neće zaboraviti. Rakovi imaju naviku da se osvete ako ste se prema njima loše ponašali. 

Mogu biti jako sitničavi pa budite oprezni da ga ne uvrijedite. 4. Promjene raspoloženja; Osobe rođene u znaku Raka su sklone čestim promjenama raspoloženja. U jednom renutku mogu biti jako dobrog raspoloženja, dok u drugm mogu potonuti i izbjegavati svako društvo i razgovor. 

Od optimistične i pozitivne osobe lako pređu u mrzovoljnu u negativnu osobu. 6. Previše se vežu; Rakovi imaju tu naviku da se lako vežu za neke osobe, pa često mogu biti razočarane i povrijeđene. Vjeruju ljudima što može biti jako loše za njih.

Pokreće Blogger.