Iako su jako odlučni znaju često biti veoma brzopleti - 5 pozitivnih i negativnih osobina Ovna

Osobe rođene u znaku Ovna imaju mnogo pozitivnih osobina i kvaliteta koje bi svi trebali cijeniti.


Mnogi bi im mogli i pozavidjeti na nekim njihovim osobinama, ipak, niko nije savršen pa ni Ovnovi. Neke od tih osobina se mogu smatrati i pozitivnim, ali se mogu transformisati u negativne ukoliko izađu iz svojih okvira. 

POZITIVNE OSOBINE: 1. Odlučnost; Ovnovi su veoma odlučni u svemu što rade bilo da je to posao, vježbanje ili odbacivanje loših navika. Ovan se uvijek trudi biti dobar u svemu. Teško če odustati od bilo čega bez obzira koliko to trajalo. 



2. Iskrenost; Osobe rođene u znaku Ovna su veoma iskrene, čak ponekad malo i previše iskrene. Uvijek će vam reći istinu bez obzira kakva ona bila. Sa njima ćete uvijek znati na čemu ste jer vas oni nikada neće lagati niti će vas zavlačiti u bilo čemu. 

3. Samopouzdanje; Ovnovi znaju biti jako sigurni u sebe, ali nisu arogantni. Ovnovima nije potrebno ničije odobravanje, ali će cijeniti tuđe mišljenje. 4. Optimističnost; Ovnovi su veoma optimistične osobe čak i u teškim situacijama. Njihov optimizam je zarazan i teško da ćete pored njih biti neraspoloženi i sumorni. 



Bez obzira koliko životna situacija bila tešaka i izazovna ti ljudi nikada ne gube nadu i uvijek traže rješenja. 5. Strastveni; Ovan sve osjeća intenzivno i strastveno. Lako se naviknu na nove aktivnosti i rijetko se odriču stvari koje vole raditi. Veoma su strastveni u vezama, pa vam pored njih nikada neće nedostajati emocija.

NEGATIVNE OSOBINE: 1. Nepromišljenost; Njihova želja da budu najbolji u svemu često mogu dovesti do brzih i često glupih odluka. Njima se uvijek negdje žuri i često nemaju vremena da procijene mogući rizik. Često donesu odluku bez razmišljanja pa se tek poslije pitaju da li je ta odluka bila ispravna. 

2. Eksplozivnost; Ovnovi imaju jako eksplozivan karakter i mogu se iznervirati i naljutiti zbog sitnice. Srećom njihovi izlivi bijesa su kratkotrajni i treba im samo nekoliko minuta da se smire. 3. Impulsivnost; Ovan smatra da nema potrebe razmišljati o bilo čemu prije donošenja odluka, što kod njih često rezultira višestrukim greškama.

4. Agresija; Kada Ovnovi nisu u stanju kontrolisati svoje ponašanje to često može rezultirati naletom bijesa. U takvim situacijama je najbolje ostaviti ih na miru neko vrijeme da se smire. 5. Nestrpljivost; Osobe rođene u znaku Ovna su često veoma nestrpljive i ne mogu dugo čekati na rezultate pa često donose loše odluke. 

Oni ne vole jednoličan i spor posao pa često mogu neki posao ostaviti nedovršenim i prebaciti se na neki drugi posao koji im je zanimljiviji.

Pokreće Blogger.