Hvala ti što si me ostavio - Djevojčica koja je tada plakala sada je snažna žena koja zna šta želi

Zaista sam vjerovala da si ti onaj pravi za mene, moja srodna duše i čovjek pored koga ću provesti svoj život.


Zamišljala sam nas dvoje kako sjedimo u dvorištu i gledamo našu djecu sa obožavanjem kako se igraju. Maštala sam kako liježem svaku veče u tvoj zagrljaj i budim se u njemu. U krevet sam lijegala misleći na tebe i smišljajući planove za nas. 

Bio si toliko strastven i pažljiv prema meni da mi se sve što je bilo vezano za nas činilo savršenim. Nisam željela čuti ni jednu ružnu riječ o tebi, jer si za mene ti bio savršen upravo takav kakav jesi. Mislila sam da si ti onaj pravi, a sada sam sama. 



Ti si sada moja prošlost, prošlost koja je davno prošla. Ti si čovjek kojeg sam poznavala samo površno, a mislila sam ta te poznaje u potpunosti. Sada kada razmišljam o tebi uopšte ne razumijem zašto sam radila neke stvari, valjda zato što sam bila slijepa od ljubavi. 

Razočarao si me, ali moram ti se zahvaliti jer si mi pokazao da ti nisi onaj pravi za mene, da nisi vrijedan mene i moje ljubavi. Učinila sam sve za tebe, a kada si mi bio potreban nisi bio tu. Naveo si me da mislim da moje potrebe nisu važne i da sve ono što ja želim nije važno. 



Tada sam prestala da ti govorim svoje želje, a ti si samo na osnovu toga zaključio da sam dosadna i otišao. Tada si pokazao kakav si čovjek zaista i da ti uopšte nisam bila važna ja već sam bila neko ko ti je samo bio potreban da popuni tvoje vrijeme dok se ne pojavi neko drugi, tebi zanimljiviji. 

Hvala što si mi pokazao kakav si prije nego što su stvari otišle predaleko. Hvala ti što si me ostavio i slomio moje srce jer djevojka koja je tada plakala sada je jaka žena koja zna šta želi od života i od ljubavi.

Pokreće Blogger.