Drage žene, biću vaš glas razuma - Prestanite čekati muškarca koji je zauzet

Sve je bilo sasvim normalno i uobičajeno u tvom životu dok ga nisi upoznala, a nisi čak ni mislila da se takvo nešto može desiti. 


Napokon si upoznala muškarca koji je postao oličenje svih tvojih snova i ni sama ne možeš vjerovati koliko si srećna zbog toga, ali postoji jedan mali problem. On je već zauzet. Ipak još uvijek si sigurna da je upravo on prava osoba za tebe. 

Ali bez obzira na to ne prestaješ maštati o vašoj zajedničkoj budućnosti. Ne možeš sebi objasniti zašto, ali osjećaš da i on prema tebi gaji ista osjećanja. Pokazuje ti toliko pažnje i nježnosti da si gotovo 100% sigurna da je to što vas dvoje imate prava ljubav. 



Draga moja, pokušaću biti tvoj glas razuma i reći ću ti istinu koju ne želiš čuti. Prvo sama moraš odlučiti da prihvatiš ovu istinu. Mnoge od nas su prošle kroz sve ovo, mnoge od nas su pomislile da je potrebno samo čekati da se on razvede jer nam je suđeno da budemo zajedno. 

Znaj da te potpuno razumijem, ali vjerovatnoća da si ti njegova sudbina je skoro pa ravna nuli. Možda si sada spremna čekati, ali vjeruj mi, vremenom će ti postati teže i bolnije od same pomisli da je on pored svoje žene i da si mu ti samo druga. 



Kada odlučiš da čekaš muškarca koji je već zauzet sama sebi slamaš srce. Dopuštaš sebi da budeš zaljubljena u fantaziju koja te ne grije noću, koja te ne ljubi u obraz i koju ne upoznaješ sa roditeljima. Lako je nekoga čekati, ponekad u tome ima nešto lijepo. 

Ne rizikuješ ništa, samo čekaš i nadaš se, ali u stvari rizikuješ svoje srce. Rizikuješ da bude slomljeno na milion dijelova. Ako je muškarac zauzet, onda on nije za tebe. Možda misliš da ćeš ga ti voljeti bolje i više kada bi ti samo pružio priliku. Možda bi tada vidio da vam je suđeno da budete zajedno. 

Ali to nije ispravan način razmišljanja i trebaš prestati što prije. Jer ne možeš se ljutiti na njega, na njegovu ženu ili bilo koga ko ti kaže da ga zaboraviš. Istina je sa si samo ti ta osoba koja će da te povrijedi, zato se moraš dozvati pameti što prije.

Pokreće Blogger.