Biti mudra žena je prava umjetnost, ali nisu svi sposobni to shvatiti - 9 pravila mudrih žena

Nažalost, mnoge žene nisu sigurne kako treba da se ponaša mudra žena i šta je to tačno što pokazuje njenu mudrost. 


To što su se udale, imaju djecu ili su došle u određene godine ne znači da su mudre i da imaju pravo drugima dijeliti savjete i govoriti im kako treba da žive. Uglavnom su takve žene daleko od mudrih jer nisu upoznate sa pravilima kojih se pridržavaju mudre žene. 

1. Uvijek sluša sagovornika; Ne prekida, ne osuđuje, ne pokušava nametnuti svoje mišljenje. Ona vam nikada neće dati savjet ukoliko ga sami od nje ne budete tražili i uvijek će se truditi da njen savjet bude od koristi. 2. Poštuje ljude; Ona se jednako ponaša i prema direktoru i prema čistačici. 



Nikoga ne gleda sa prezirom i sa visine. Zna da svako ima svoje nedostatke i da niko nije savršen. 3. Ne boji se samoće; Za nju samoća nije najgora stvar na svijetu jer ona uvijek nađe nešto što će joj život učiniti ispunjenim i zanimljivim. 

4. Uvijek je nasmijana; Čak i kada je loše raspoložena ona je nasmijana jer zna da svojim osmijehom može usrećiti druge. Ona iza svog osmijeha krije sve ono što je muči,a što ne želi da drugi vide. 5. Njene riječi prate djela; Mudra žena nikada neće rasipati svoje riječi i obećanja tek tako, ona ih uvijek potkrepljuje postupcima. Zna da je ili bolje ne obećavati ništa ili obećavati i činiti. 



6. Ona hvali svog muškarca; Glupo je misliti da muškarcima ne trebaju pohvale. Čak i ako su samostalni i samopouzdani ponekad i oni žele čuti neku lijepu riječ. Mudra žena neprestano hvali svog muškarca, a on joj od toga postaje bolji, još jači, još samopouzdaniji. 

7. Vodi računa o novcu; Bez obzira da li sama zarađuje novac ili je njen muškarac taj koji obezbjeđuje veći dio  finansija, u svakom slučaju, ona kompetentno upravlja financijama. Ona, naravno, ne uskraćuje sebi stvari koje voli, ali zna šta treba da bude prioritet. 8. Nikoga ne kritikuje; Mudra žena nikada neće kritikovati svakoga i za svaku sitnicu. 

Uvijek se trudi biti pozitivna i vidjeti u ljudima dobre osobine. 9. Ona je podrška svom muškarcu; Svakom muškarcu je potrebno razumijevanje i podrška. Mudra žena to zna. Stoga ona sluša svog muškarca, dajući mu do znanja da nije sam. Pokazuje mu da će sve probleme rješavati zajedno, sluša njegova osjećanja, daje savjete, što je muškarcu jako važno.

Pokreće Blogger.