Biljka Sanseverija: Privlači sreću, bogatstvo i dobru energiju ako je postavite na pravo mjesto

Osim što je jako korisna za dom jer pročišćava vazduh, Sanseverija prema feng shuiu u dom privlači pozitivnu energiju. 


Ova dekorativna biljka je u narodu još poznata pod nazivom svekrvin jezik. Pripada porodici kaktusa i jako je laka za održavanje. Biljku je potrebno zalijevati jednom sedmično, ali bi trebali voditi računa da joj ne pokvasite listove. 

Uvijek pustite da se voda dobro ocijedi iz saksije kako ne bi došlo do truljenja biljke. Istraživanja koja je provela NASA su pokazala da ova biljka ima sposobnost da iz vazduha ukloni različite vrste toksina zbog čega ju je jako korisno imati u lući. 



Prema feng shuiu ova biljka donosi sreću, novac, prosperitet i dobru energiju u dom. Ono što je jako važno je pravilno pozicionirati ovu biljku kako bi imala sposobnost privlačenja pozitivne energije. Ukoliko biljku stavite u južni dio doma podstaći ćete energiju vatre koja će u vaš život privući hrabrost, samopouzdanje i sposobnost lakšeg donošenja odluka. 

Izbjegavajte sanseveriju držati u spavaćoj sobi jer njena energija može negativno uticati na odnos vas i vaššeg partnera. Takođe, nije je dobro stavljati u jugozapadni dio domaje se na jugozapadnoj strani njen uticaj smanjuje i može se odraziti u vidu negativnih vibracija. 



Stavljanjem biljke u jugoistočni dio doma pojačavate energiju elementa drveta koji se odnosi na kreativnost, motivaciju i napredak u karijeri. Ipak trebali bi biti oprezni i u ovaj dio doma stavljati manje biljke, jer velike mogu napraviti kontraefekat. 

Sanseveriju je još dobro držati u trpezariji jer bi boravkom u ovoj prostoriji mogla donijeti bogatstvo i obilje. Postavite li je u radnu sobu povećaćete produktivnost i poboljšati koncentraciju.

Pokreće Blogger.