To je igra u kojoj izgubi onaj ko se prvi zaljubi - Da li su muško-ženska prijateljstva moguća

Da li je moguće da muškarac i žena budu prijatelji, a da se između njih dvoje u jednom momentu ne pojavi nešto više?


Moguće je pod uslovom da postave jasne granice njihovog prijateljstva i da se oboje prigržavaju tih granica. Samo tako muškarac i žena mogu biti prijatelji a da se ne zaljube jedno u drugo. Svako od nas bi trebao imati jednom prijatelja suprotnog pola.  

Kada se okružujemo različitom vrstom ljudi učimo nove perspektive i učimo da razumijemo kako funkcioniše suprotni pol. Ako želite da izbjegnete da se zaljubite u svog prijatelja sve što treba jeste da se pridržavate sledećih pravila. Definišite vaše prijateljstvo; Uvijek se trudite da se podsjetite zbog čega ste u stvari postali prijatelji. 



Prema svom prijatelju suprotnog pola se ponašajte kao prema članu porodice kako ne biste došli u iskušenje da o njemu mislite kao o potencijalnom ljubavniku. Postavite granice; Postavite jasne granice u svom prijateljstvu i trudite se da ih se pridržavate. 

Izdjegavajte držanje za ruke, maženje i grljenje. Pokušajte ograničiti vrijeme koje provodite zajedno, družite se i sa drugim ljudima i izlazite. Provodite što više vremena u grupama, a što manje nasamo; Provoditi mnogo vremena nasamo sa svojim prijateljem suprotnog pola može biti rizično. 



Umjesto toga pokušajte provoditi što više vremena u grupama i uključite i ostale prijatelje. Odvratite pažnju; Ako počnete primjećivati da vas hvataju osjećanja prema vešem prijatelju važno je da nađete nešto što će vas odvratiti od tih misli. Družite se sa drugim ljudima i radite neke stvari bez njega.

Ako uspijete spriječiti sebe da razvijete jača osjećanja zaštitićete se razvijanja još jačih osjećanja. Prijateljstvo je obećanje da ćete uvijek biti tu jedno za drugo bez obzira na sve. Muškarac i žena mogu biti samo prijatelji, ali vrijeme će pokazati da li su trebali biti nešto više od toga.

Pokreće Blogger.