Savjeti jedne bake: Nemoj se udati za onog sa kim možeš živjeti već za onog bez koga ne možeš

Bake imaju posebno mjesto u našim srcima i oni koji su imali tu sreću da njihove bake požive i prenesu im neki od svojih mudrih savjeta su pravi srećnici. 


Iako nam se ponekad ti njihovi savjeti mogu činiti staromodni, ipak, ako malo bolje razmislimo, u sebi nose jako lijepe pouke i lekcije. Samo ako ih budemo pažljivo slušali moći ćemo razumjeti šta one žele da nam kažu i kakvu mudrost žele da nam prenesu. 

1. Danas je malo pravih prinčeva, a i oni uglavnom više vole sebe i svoje malo kraljevstvo koje imaju. 2. Izbjegavaj previše atraktivne muškarce. Oni ti neće donijeti ništa osim velike glavobolje i nepotrebne patnje. 3. Nikad ne gubi vjeru u ljuvab, nadu i ljude.



4. Nikada nemoj donositi ishitrene zaključke i odluke. Sjedi, pojedi omiljeni kolač i razmisli. Ništa ne moraš odlučiti istog momenta. 5. Nikada nemoj da se miješaš u glupe rasprave o vjeri i politici. Osobe koje se svađaju o ovim temama ne možeš ubijediti ni u šta. 

6. Muškarcu uvijek daj tri šanse, ali zapamti da te tri šanse ne daješ njemu već sebi. Daješ sebi priliku da ne proputiš nešto važno, da ne pokvariš karmu i da naučiš nešto novo. Ako uzalud potroši te tri šanse znaćeš da nije vrijedan tebe i tvg vremena. 



7. Budi ponosna, ali ne i arogantna. Ponos u tebi gradi dostojanstvo. Iskreno se izvini kada si kriva i časno prihvati izvinjenje. 8. Nemoj se plašiti stvoriti sebi neprijatelje, plaši se neiskrenih prijatelja oni će te prije odvući na dno nego neprijatelji. 9. Voli iskreno, potpuno i beskrajno ili nikako. 

10. Nemoj se udati za muškarca sa kojim možeš živjeti, udaj se za onoga bez koga ne možeš. 11. Budi otvorena za ljubav, ali ne previše. Ako tvoje srce bude previše puta slomljeno ostaće zauvijek ranjeno. 12. Nikada ne pokušavaj biti neko ko nisi. Budi najbolja osoba što možeš biti, lakše je nego pretvarati se da budeš neko ko nisi. 

13. Uvijek daj sve od sebe, ako to ne možeš onda vjerovatno radiš previše stvari odjednom. 14. Uvijek budi nasmijana. To je mali detalj koje te čini posebnom. 15. Uvijek budi sređena i našminkana. Nikad ne znaš kad će se pojaviti onaj pravi.

Pokreće Blogger.