Ne osuđujte me što sam ostala nakon nevjere - Da sam otišla ne bih imala život kakav imam danas

Svi mi imamo tu jednu prijateljicu koja je bila prevarena i koja je ostala sa svojim partnerom. Prijateljicu koja je oprostila nevjeru i koju smo svi osuđivali zbog toga. 


Ja sam imala jednu takvu prijateljicu i uvijek sam joj govorila da nije trebala oprostiti to što je prevarena, a onda se to isto dogodilo i meni. U svog partnera sam se zaljibila istog momenta kada sam ga upoznala, bila je to ljubav na prvi pogled. Bila je to najbolja veza koju sam imala. 

Bio je veoma ljubazan, pažljiv, uvijek je bio spreman da me sasluša i da mi pomogne oko problema koje sam imala. Pored njega sam se osjećala sigurno i voljeno. Prvi put u životu sam imala nekoga ko me voli i koga sam voljela neizmjerno. 



Stvari između nas su se malo promijenile kada sam zbog posla morala na neko vrijeme otići u drugi grad. Iako sam svaki slobodan dan koristila da dođem kući i provodim vrijeme sa njim osjetila sam da se između nas nešto promijenilo. 

 U početku sam mislila da sam o umišljam, ali nas dvoje smo vremenom postali sve udaljeniji iako smo se i dale čuli svaki dan i razgovarali preko telefona. Ali kada smo bili skupa između nas više nije bilo one strasti i romantike kao nekada. 



Naši zajednički vikendi su se pretvorili u njegovo cjelodnevno gledanje tv-a i igranje igrica i moje ispijanje kafa sa prijateljicama. Jedna moja prijateljica mi je jedne prilike dok sam boravila u gradu, ispričala kako ga je vidjela sa nekom djevojkom koju nije poznavala. 

Nisam tome pridavala mnogo pažnje iako sam poslije toga bila veoma uznemirena. Naveče kada smo legli spavati našla sam na njegovom telefonu poruke i otkrila da se već neko vrijeme dopisuje sa drugom djevojkom. Bila sam jako povrijeđena i ljuta. 

Ujutro kada smo ustali rekla sam mu sve i željela sam da znam šta se dešava. Rekao mi je da se ništa nije desilo između njih i da su samo jednom izašli na kafu. Nisam mu vjerovala. Saopštila sam mu da ne želim više da budem u ovakvoj vezi, da ću prihvatiti ponudu za stalni posao u drugom gradu i ako me zaista voli i ako sa tom djevojkom zaista nije imao ništa, može da pođe sa mnom. 

U jednu ruku sam željela da prihvati moju ponudu, ali sam se isto tako nadala da će je odbiti. Na moje iznenađenje prihvatio je i saopštio mi vijesti koje su me jako iznenadila. Saopštio mi je kako je prije nekoliko mjeseci konkurisao na posao koji se nalazi u istog gradu gdje radim i ja. 

Nije želio ništa da mi kaže dok nije bio siguran da je dobio posao. Trebalo je da počne da radi sledećeg mjeseca. Preselio se zajedno sa mnom u drugi grad i to je bio jedan novi početak za nas. Nikada kasnije ga nisam pitala šta je zaista imao sa onom djevojkom, a nisam željela ni da znam. 

Imamo divan život ovde i mislim da nikada nismo bili zadovoljniji ni srećniji. Vidite, da sam tada otišla sada pored sebe ne bih imala čovjeka kojeg volim. Ne bismo imali divnu djecu i srećan život. Sada vidim zašto nisam trebala osuđivati prijateljicu sa početka priče. Nikada ne možete razumjeti zbog čega neko oprosti nevjeru, dok vam se to ne desi.

Pokreće Blogger.