Mislite glavom ne srcem - Emocije nam često pomute um: 7 razloga zbog kojih ostajemo sami

Svi mi želimo da pronađemo ljubav i budemo srećni, ali veoma često, preplavljeni osjećanjima, pravimo greške zbog kojih ne uspijevamo ostati u vezi. 


Jedina osoba koja nam stoji na putu do sreće smo mi sami. Kada naučimo kontrolisati naša osjećanja tek tada ćemo biti u stanju razmišljati glavom, ne srcem i moći ćemo izbjeći greške zbog kojih ostajemo sami. U nastavku pročitajte nekoliko najčešćih grešaka koje činimo kada se zaljubimo. 

1. Previše žurimo; Kada započnemo novu vezu svi mi bi željeli znati u kom smjeru ta veza ide. Iako nam je ponekad teško kontrolisati naša osjećanja, važno je da malo usporimo i ne požurujemo stvari. Važno je pustiti da sve ide svojim tokom. 



Ljubav se ne smije požurivati i nikako se ne smije forsirati. 2. Postajemo sebični; Mnogi od nas su se nekada našli u vezu gdje smo se fokusirali samo na sebe i zaboravili na osjećanja drugih. Zaboravili smo koliko je važno saosjećanje. 

Često to radimo nesvjesno, pa je veoma važno da to na vrijeme shvatimo i ispravimo. 3. U svima vidimo konkurenciju; Često se dešava da iz straha da ne izgubimo partnera u svakoj drugoj osobi vidmo konkurenciju i postajemo ljubomorni. 



Malo ljubomore u vezi neće škoditi, ali ako stalno priređujemo partneru ljubomorne scene to nas može koštati da nas partner ostavi i da ostanemo sami. 4. Privlačimo toksične ljude; Jedina osoba koja je odgovorna za ljude koji se nalaze u našem životu smo mi sami. 

Ponekad su nam toksični ljudi potrebni da bi od njih nešto naučili, ali nemojte dozvoliti da vas uvuku u svoju mrežu i manipulušu sa vama. 5. Previše se dajemo; Ponekad previše brzo dajemo svoje srce nekome koga i ne poznajemo pa ono na kraju bude slomljeno. 

Požurimo u vezu, budemo povrijeđeni i onda su nam drugi krivi što nam se to sve desimo. Još jednom kažem, pokušajte razmišljati glavom, ne srcem. 6. Zaboravljamo svoje vrijednosti; Nemojte se dovoditi u situaciju da budete sa bilo kim samo da ne biste bili sami. 

Osobe koje prihvataju osrednje stvari nikada neće biti u stanju iskusiti pravu ljubav. Nemojte zaboraviti na svoje vrijednosti i ne pristajte na mrvice ljubavi. 7. Pokušavamo promijeniti ljude; Ovo je jedna od najgorih mogućih stvari koje možete napraviti u vezi i ovo je možda baš razlog zbog kojeg sve vaše veze završavaju isto. 

Ne možete prisiliti nekoga da stane u vaš kalup ako se tamo ne uklapa. Imate dva izbora. Prihvatite ih ili ih pustite.

Pokreće Blogger.