Iskrena priča žene: Ne žalim što sam te voljela, žalim što nisam sebe voljela više

Ne žalim što sam te upoznala, što sam se zaljubila u tebe i bila sa tobom u vezi. 


Žalim samo što sam se izgubila u toj vezi i što sam dozvolila da me zaslijepi ta tvoja ljubav koja je bila sve smo ne ljubav. Kako da žalim za nečim što me je jednom učinilo da se osjećam živom? Kako da žalim što sam te upoznala jer si upravo ti odgovoran što sam postala ovakva osoba kakva sam danas.

Sama sam kriva što sam dopustila da me ta tvoja ljubav obuzme, ja sam joj dozvolila da uđe u moje srce jer sam ti vjerovala do neba. Nije mi žao što sam te voljela žao mi je samo što sam u toj vezi zaboravila na sebe. Ja sam takva, kad se zaljubim ne suzdržavam se. 



Kad se zaljubim dozvolim da taj neko postane dio mene i u potpunosti se prepuštam toj osobi. Tako je bilo i sa tobom. Voljela sam sve na tebi, željela sam te svaki dan i uvijek sam bila tu za tebe. Moja greška je što sam uvijek birala tebe umjesto sebe. 

Voljela sam te više nego što sam voljela sebe. Spašavala sam tebe ne shvatajući da se ja utapam i nestajem. Ne žalim što sam te stavila na prvo mjesto, žao mi je samo jer sam vjerovala da bi ti učino isto za mene. Slijepo sam vjerovala da ću tu ljubav koju sam ti dala dobiti nazad. 



Mislila sam da moja ljubav prema tebi ima tu moć da te promijeni i da me zbog toga nikada nećeš napustiti i slomiti moje srce. Ali prevarila sam se. Ne žalim što sam te pustila u svoje srce, žalim što sam dozvolila da mi ga slomiš. Nikada neću zažaliti što sam bila sa tobom jer si ti u jednom trenutku mog života bio sve ono što želim.

Jedno vrijeme sa tobom ja sam bila najsrećnija osoba na svijetu. Na trenutke sam mislila da je ono što nas dvoje imamo posebno i da će trajati zauvijek. Žao mi je samo što sam ti toliko dugo dopuštala da me povrjeđuješ, što sam željela da te promijenim umjesto da sam, već prvi put kada si me povrijedio, izabrala sebe i ostavila te.

Ne žalim što sam te voljela, žalim što nisam sebe voljela više. Možda tada moje srce ne bi bilo slomljeno. Možda da sam izabrala sebe umjesto tebe prije bih otišla i nikada se ne bih vratila. Da ti nisam toliko vjerovala, možda bih ja bila ta koja je otišla a ne ona kojoj si zatvorio vrata ispred nosa i ostavio me kao da ti nikada nisam ni bila važna. 

Dala sam ti svoje sve, svoje srce, svoju dušu i svoju ljubav, a ti si sve to bacio i slomio me. Na sreću sada znam ko sam i koliko zaslužujem i nikada ponovo neću dozvoliti da se neko prema meni ponaša onako kako si se ti ponašao prema meni. Nikada više neću dozvoliti sebi da volim nekoga više nego što volim sebe.

Pokreće Blogger.