4 načina na koja ga spriječavate da se osjeća kao muško: Ružno je kad žena izgubi ženstvenost

Muževnost je ključna osobina muške prirode. Takvi muškarci su navikli da se takmiče, bore i pobjeđuju. Ali ako i žene to žele, onda ga pokušavaja "ukrotiti" i pretvoriti u "domaću mačku". 


Mnoge žene vjeruju da bi se oženjen muškarac treba oprostiti od prijatelja, hobija i svo svoje vrijeme posvetiti porodici. Takve žene misle ta će im sve to pomoći u stvaranju sretne porodice. Ali, ako muškarcu oduzmete slobodu, muškost, ako mu ne dopustite da slobodno diše, budite sigurni da ga neće zadržati ni djeca i vaša ljepota. 

Drage žene, prestanite da ubijate muškost svog muškarca. Mi vam donosimo 4 načina kako to činite a da možda niste ni svjesne. 1. Pokušavate da kontrolišete njegov život. Žene su po prirodi veoma aktive i znatiželjne. Pokušavaju da budu u toku sa svim što ih zanima. Kada se vjenčaju, fokus im se prebacuje na život supruga. 



Tad počinju da analiriziraju njegov način života i pokušavaju ga kontrolisati.  Ali čovjek ne može da ima srećan porodični život bez povjerenja i ličnog prostora. Ako ga stvarno voliš i želiš da on ostane pravi muškarac, odustanite od kontrolisanja, popustite - Ti si žena koja voli, ne tiranin. 

2. Pokušavate biti jaki kao muškarci. Moderne žene pokušavaju dominirati u mnogim područjima života. Neće da prihvate tradicionalne raspodjele uloga. One žele novac, prestiž, dominaciju i moć. Prije par dana moja prijateljica je kupila isti model automobila kao i nje suprug. 



Kada sam je pitala zašto je to uradila, rekla je da obožava snagu i brzinu. Ona se ne slaže da su veliki automobili igračke snažnih muškaraca. Ali ružno izgleda kada žena izgubi ženstvenost i želi da se ponaša kao muškarac. Nema potrebe da kršimo zakone prirode. Rođene smo da se ponašamo kao žene, a muškarci kao pravi muškarci. 

3. Pokušavate ograničiti muškarca. Zašto žene žele da "odsjeku krila" muškarcima? Većina ih se boji da će ga izgubiti. Naravno da vam je puno lakše kada vaš pasivno predvidljivi muškarac sjedi kod kuće i igra se sa djecom. Ne treba da se brinete o njegovom aktivnom društvenom životu i hobijima. Ako nastavite da ga ograničavate uskoro će se osjećati kao u zatvoru, doslovno če patiti. Želite li to sve za voljenu osobu? 

4. Postavljanje zahtjeva. Morate da budete vrlo oprezne sa riječima, uvrijedljive fraze ili ton glasa mogu naštetiti njegovoj duši. Izbjegavajte ponižavajuće riječi, poput "gubitnik", to može da uništi njegovo samopouzdanje i muškost. Tražite zajedno izlaz i riješenje, ne zamjerajte mu ništa. Vi ste njegova glavna inspiracija.

Pokreće Blogger.