Žena je u stanju da vas voli kao Boga, ali da nikada sa vama više ne razgovara

Žene su često podcijenjene. One su krhke, ali jake. Njihova snaga nije toliko očigledna, kao snaga muškarca, ali su jedno od najmoćnijih bića. 


Kada si odlučila da ne odgovaraš na njegove pozive i time izabrali sebe - odlučila si biti jaki. Čineći ovo, pokazala si da pošuješ sebe. Rekla si NE onom što je loše za tebe, i ako ga voliš. Duboko u sebi znaš da on nije tvoja sudbina, ali to ti ne olakšava patnju. 

Uprkos svemu što ti je učinio, ti mu želiš sve najbolje. Ali to ne uključuje najbolje što je mogao da ima - TEBE. Dosta ti je njegovih igara sa tvojim osječanjima, zanemarivanjem i pošštovanjem. Dosta ti je nekoga ko ne vidi tvoju vrijednost, ko nije spreman da ti pokaže svoju ljubav. 



Dosta ti je nevjerovatnih izgovora. Voljela si, oprostila, pokušala ponovo i otišla. Istovremeno biti nježan i snažan rijetka je kombinacija. Žene koje su povrijeđene postaju teške. Ne vide prepreke. Ali one počinju uviđati za šta su i same sposobne. 

Ako se muškarac loše odnosi prema vama, on ne zaslužuje vašu pažnju i ljubav. Zvuči jednostavno, ali je teško i bolno.  Što duže odlažete prekid takve veze, to će biti bolnije za vas. Neke stvari se dogode da bi shvatili šta NAM NE treba. 



Koliko god to željeli, on vam NIJE potreban. Sve što vam je potrebno već je u vama. Ne bojte se novog početka, ne bojte se biti sami. Vjerujte sebi i svom srcu. U redu je zauzeti se za sebe i oprostiti se od nekoga ko vam ne pruža ljubav kakvu zaslužujete.

Volite ga ali sebe volite više

Pokreće Blogger.