Venera u znaku Riba do 21.03. - Očekuje nas najromantičniji period pun lijepih emocija i ljubavi

Venera, planeta ljubavi, ulazi u znak Riba 25. februara i ostaće tu sve do 21. marta. 


Ulaskom u znak Riba, Venera nam donosi uzvišenu ljubav i romantiku u naš život. Venera je simbol nesebične ljubavi, a njen tranzit nas navodi da tragamo za istinskom ljubavi koja će nas potaknuti na rast i pronalazak svrhe. 

Za vrijeme boravka Venere u znaku Riba probudiće se naša romantična strana i potreba da unaprijedimo svoj ljubavni odnos. U ovom periodu ćemo više ulagati u one odnose koji su vrijedni, a riješićemo se svih oni koji nam više ne donose radost. 



Dodatne emocije nam može donijeti Cerera, patuljasta planeta koja će ući u znak Ovna samo nekoliko dana prije nego što Venera uđe u znak Riba. Ovaj tranzit je veoma povoljan za sve ono slobodne duše koje još uvijek tragaju za svojom srodnom dušom. 

Daće im snagu i hrabrost da pokažu svoja osjećanja osobi do koje im je stalo bez straha od odbijanja. Venera u Ribama će onima koji su zauzeti pokazati naklonost i pomoći će im da obnove bliskost i pružiće im energiju koja će ih motivisati da pokažu partneru koliko im je važan. 



Tajna srećnih parova je zahvalnost, a Venera u Ribama nam budi upravo taj osjećaj. Budite zahvalni jedno drugome na svemu što ste do sada učinili i podsjetite se zašto je važno cijeniti osobu koja čini vašu drugu polovinu. 

Slušajte svoj unutrašnji glas, pokažite empatiju i budite anđeo čuvar svom partneru. Kao i svaki drugi trantit i ovaj ima svoju negativnu stranu, a to je sklonost ka idealizaciji i iluziji. Ovo je periodu u kome ćemo biti skloni tome da zalutamo u fantaziju, idealizujemo partnera, a nakon toga doživimo razočarenje i neispunjena očekivanja. 

Takođe, treba da izbjegavamo "nevine laži" jer će istina ipak kad tad izaći na vidjelo i mogla bi nam doći kao hladan tuš. Zbog toga je veoma važno da budemo iskreni u partnerskim odnosima.

Pokreće Blogger.