U muško - ženskom prijateljstvu uvijek jedno želi više: Da li priznati prijatelju da ste se zaljubili

Da li je prijateljstvo između muškarca i žene moguće? Vjerujem da jeste, ali pod uslovom da se neke granice poštuju. 


Dugo godina sam imala jako dobrog prijatelja. Znali smo se od malih nogu i bili smo veoma bliski. Izlazili smo zajedno i često smo znali prespavati jedno kod drugoga. Sve do jedne noći dok nismo prešli granicu. Shvatila sam da je to nešto što smo željeli, ali se ni jedno od nas nije usudio da napravi prvi korak. 

Dva dana poslije toga se nismo čuli ni vidjeli. Bilo nam je oboma neugodno da pričamo o tome šta se desilo, ali smo na kraju ipak morali razjasniti neke stvari. Odlučili smo da damo priliku našoj vezi i da vidimo u kom smjeru će nas odvesti. 



Naša veza je tajala svega dvije sedmice, jer smo shvatili da ni jedno od nas nije bilo sigurno zbog čega smo zajedno. Da li je to bilo zbog ljubavi koja se rodila ili iz navike i prijateljstva koje smo imali. Prekinuli smo našu vezu i pokušali ostati prijatelji, ali stvari više nisu bile kao prije. 

Prijateljstvo između muškarca i žene može biti veoma komplikovana stvar. U takvom odnosu uvijek jedno želi više i pati zbog neuzvraćenje ljubavi. Nekoliko godina kasnije zaljubila sam se u jednog prijatelja sa kojim sam se viđala u teretani. Ta se veza kasnije pretvorila u brak. 



Ljubav sa prijateljem može da uspije ili da ne uspije, a ja sam iz svoja dva iskustva naučila nekoliko lekcija. 1. Ne žurite sa pokazivanjem osjećanja; Osjećanja često znaju iznenada nestati. U početku može biti strasti, ali kada postanete dobri prijatelji, strast prolazi i shvatite da vam je bolje biti samo prijatelji i ništa više. Budite strpljivi i dajte sebi vremena. 

2. Obratite pažnju na znakove; Intuicija nije uvijek ispravna, ali može vam dati neke znakove. Ako osjetite da vaš prijatelj ne želi vezu sa vama, teško da će se to promjeniti. 3. Da li ste spremni rizikovati svoje prijateljstvo; Dobro razmislite o tome da li ste spremni da rizikujete svoje prijetaljstvo zbog veze. 

Razmislite o tome da li ta veza ima budućnost i da li ste oboje spremni da se posvetite i trudite za vezu. 4. Budite pažljivi kada prelazite granicu; Ovde morate biti jako oprezni jer kada jednom pređete granicu jer kasnije nema povratka. Ako neočekivano priznate svoja osjećanja to može stvoriti veoma neugodnu situaciju. 

Prijatelji za život su rijetki, ali ako imate obostrana osjećanja i želju da probate nešto više, pokušajte. Dok ne pokušate, nećete znati.

Pokreće Blogger.