Sretni nikad ne razmišljaju o sreći, to je posao za nesretne - Nezaboravne riječi Đorđa Balaševića

U 68. godini života napustio nas je jedan veliki čovjek, mužičar i kantautor Đorđe Balašević. 


Rođen je 11. maja 1953 godine u Novom Sadu. Tokom 1982 godine započeo je svoju solo karijeru je je postao jedan od najvećih pjesnika i kantautora na našim prostorima. Balašević se takođe okušao u glumačkim vodama i pojavio se u nekoliko serija za koje je pisao muziku. 

Balašević će ostati upamćen ka jedan od najvećih mužičara na našim prostorima, ali i po neizmjernoj ljubavi koju je gajio prema svojoj supruzi Oliveri kojoj je posvetio brojne svoje pjesme. U nastavku pročitajte samo neke od njegovih riječi koje ćemo zauvijek pamtiti. 



1. "Ostala je knjiga sa par nepročitanih strana i neke stvarčice od herendi porcelana i jedan pulover u kom si bila." 2. "Bila je neko ko ne zna ostati. I nije ostala, nikada. A volio sam je. I ona je mene voljela. Svi su to znali, osim nas." 

3. "Treba ubiti vreme do jutra... dobro bi došao neki saučesnik za taj zločin!" 4. "Mislim, ako nisi znala imam i ja osjećaje i onu suptilnu glupost što se zove srce..." 5. "Sretni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesretne. Svi primijete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi." 



6. "A kod tebe me najviše nervira to što na tebe čovjek ne može ni da se naljuti pošteno... Znaš li? Znaš, a? O, znaš ti to... Vrlo dobro ti to znaš..." 7. "I niko više nije bitan, svi su pijesak prezren i sitan… Pijesak ispod nas" 8. "Ima tišina kojih se sećam više nego najlepših reči" 

9. "Tih dana je bila takva suša, da se čak i Dunavom dizala prašina kad neka lađa prođe malo većom brzinom." 10. "Možda nisam maher da odmah procenim ljude, al’ puštam da im jezici odrede mesto u mom životu" 11. "Ljudi su kao školjke – moraš ih otvoriti na hiljade da bi pronašao biser." 

12. "Jedno je kad čezneš za nekim ko je daleko, a sasvim drugo kad čezneš za nekim ko je kraj tebe." 13. "Izmislili su milion načina da vrijeme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi." 14. "Takve su, znate, osjetljive osobe. Osjete duplo, čuju ranije. Zato što tačno jedan korak ispred njih hoda njihova duša." 

15. "Ti uvek znaš najlepše reči, ti čak i ćutiš više od svih. Ti imaš smeh koji sve leči, ti od psovke načiniš stih." 16. "Tako to ide: najprijee nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio." 17. "Nikad je nisam prevario, nasmejao sam je za tri života, poklonio sam joj lančić sa malom zlatnom gitarom. Ali, nisam je volio, neka mi Bog oprosti. A ipak, govorila je da sam njeno sve." 

18. "I neka mi to ne uzme nebo za zlo, al’ ti si jedino čemu se molim." 19. "Ko ima sreće u kartama, nema je u ljubavi. Da, a ko nema sreće u ljubavi, nema je ni u čemu." 20. "U oblacima ne živi niko. Samo neostvareni snovi."

Pokreće Blogger.