Kad je nervozna ne govorite ništa, samo se sklonite - Najčešće muške navike koje nerviraju žene

Nije jedan brak i ni jedna veza nisu laki. Generalno gledano ni jedan muško-ženski odnos nije lak. 


Postoje na hiljade sitnica kojima muškarci svjesno ili nesvjesno nerviraju svoje ljepše polovine, ali jedno je sigurno razgovorom i kompromisom sve se može riješiti. Žene se često nerviraju zbog nekih stvari koje muškarce i ne dotiču previše. 

Kada lako zaboravljaju stvari; Žene pamte svaku sitnicu i često isto očekuju i od svojih partnera. Ipak, često se dešava da one svojim muškarcima kažu da negdje idu ili da treba nešto da urade, a oni kao da je ne čuju. Tada žena može pomisliti da njenom muškarcu nije stalo jer ne postoji drugi način da objasni činjenicu da njen muškarac svako malo zaboravi neku stvar. 



Kada im treba cijela vječnost da nešto poprave; Kada žena zamoli svog muškarca da nešto uradi, ona očekuje da on to završi što prije. Ipak, muškarcima skupljanje lišća ili popravljanje vodokotlića nisu stvari koje su od životne važnosti i često im nije jasno zašto žene insistiraju da budu napravljene odmah. 

Muškarac treba da ima na umu da ako ga je žena nešto zamolila da uradi, ona od njega očekuje da to uradi što prije. Kad govore ženi da se smiri; Kada je žena nervozna, a muškarac joj neprestano govori da se smiri to je isto kao kada biku mašete crvenom maramom ispred nosa. 



Iako muškarci često ne vide veliku dramu u svemu kao žene, u ovakvim situacijama bi trebali da im upute riječi utjehe i razumijevanja ili da je jednostavno ostave na miru i ne pogoršavaju stvari. Ako muškarac želi biti junak svojoj ženi, važno je da pokaže razumijevanje.

Pokreće Blogger.