Iz ugla jedne žene: Ni jedan muškarac ne smije buditi ljubav u ženi ako nema namjeru da je voli

U prošlosti sam se često nalazila u vezama u kojima se muškarci nisu ni malo trudili da urade bilo šta da bih ostala sa njma. 


Neki od njih možda nisu znali šta treba da rade, a neki jednostavno nisu htjeli. Tako sam znala izgubiti mjesece, pa i godine trudeći se da održim vezu pored muškarca kojem nije bilo ni malo stalo do mene. Živimo u svijetu gdje se previše muškaraca odgaja bez svijesti o tome šta zaista znači voljeti ženu kako ona to zaslužuje. 

Takođe, mnogo je žena koje su odgojene tako da ćute i trpe upravo ovakve muškarce. Vremenom sam iz iskustva naučila da treba prvo da poštujem sebe, da volim sebe i da ne trebam trpiti muškarca koji se sa nepoštovanjem ponaša prema meni. 



Oslobodila sam se lažnih očekivanja i naučila da nije toliko važno šta će muškarac učiniti da zadrži ženu koliko je važno šta neće uraditi. Čvrsto stojim iza toga da je svaki muškarac, koji u ženi probudi ljubav bez namjere da je voli, ništa drugo nego kukavica. 

Pravi muškarac zna šta je ljubav i ne boji se ljubavi. On će uvijek biti uz ženu koju voli bez obzira na sve. Biće joj podrška, utjeha i rame za plakanje. Pored pravog muškarca ni jedna žena se nikada neće osjećati usamljeno i zapostavljeno. 



Za pravog muškarca njegova žena će biti jedna i jedina i za njega druge žene neće postojati. Samo kukavica će varati i gledati druge žene dok je njegova žena pored njega. Pravi muškarac će vjerovati svojoj ženi i učiniće sve da i ona njemu vjeruje. 

On joj nikada neće dati ni najmanji razlog da sumnja u njega. I ono što je najvažnije, pravi muškarac će svoju ženu bezuslovno voljeti jer on zna šta je ljubav i šta znači voljeti i biti voljen.

Pokreće Blogger.