Znakovi koji bi mogli pikazati da je žena u krizi 30ih - Najčešće lažu o svojim godinama

Veoma često, žene kako se približavaju tridesetima počinju da sumnjaju u ispravnost svojih odluka i odnosa u kojima se nalaze. 


Počinju da se plaše da nikada neće postići uspjeh u životu, a to je jedan od prvih znakova da ste u krizi tridesetih godina. U ovom periodu se često možete osjećati da vam je život skrenuo sa putanje ili da ne ispunjava vaša očekivanja. 

Prvo treba da naučite razlikovati znakove koji su karakteristični za ovaj period našeg života. Lažu o svojim godina; Ako ste počeli da umanjujete svoje godine to je jasan znak da se nalazite u krizi tridesetih. Većina žena se ne boje jasno da kažu koliko godina imaju, ali kako počinju da se približavaju tridesetima tako počinju i da skrivaju svoje godine. 



Osjećaju kao da nisu uspjeli u životu; Kako se približavate tridesetima počinjete da imate osjećaj da kasnite po svim tačkama i da u vašem životu nema ničega važnog. Najvažnije što morate učiniti do ove dobi je da shvatite ono što želite od života i šta treba da postignete da biste to ostvarili. 

Ponekad nam neka postignuća koja smo postigli u životu u ovom periodu mogu izgledati nevažna naročito u poređenju sa novim shvatanjem uspjeha u životu. Treba da imate na umu da je žaljenje zbog nečega što nije učinjeno jasan simptom krize. 



Stalno se upoređujete sa drugima; Kada dođete u tridesete godine veoma često tada počinjete da se u poređujete sa drugim osobama iste životne dobi. Postajete ogorčeni prema svom životu i smatrate da on nije na nivou na kome bi trebao da bude. Vreoma često počinjete da sumnjate u sebe i svoje sposobnosti te smatrate da se samo vješto pretvarate da ste uspješna žena. 

Često razmišljate o nekim promjenama; Ovo je period u kome počinjete da shvatate da vaš posao nema nikakave veze sa vašim mladalačkim snovima pa čak razmišljate o promjeni profesije ili otkazu. Ovakve misli su tipične za žene u dobi od 28-32 godine. 

Osjećate se nevažno; Kada dođete u tridesete godine počinjete drugačije da gledate na svoje postupke i svoje ponašanje pa i na ono što vam se nekada činilo važnim. U modernom društvu žena se suočava sa raznim mogućnostima i mišljenjima. Ponekad je vrlo teško napraviti izbor. 

Ne žurite, dobro razmislite. Pritisak koji osjećate u svom ličnom i profesionalnom životu čini da želite pronaći stabilnost. Istovremeno ste se više zabrinuli zbog ljubavnih neuspjeha.

Pokreće Blogger.