Poruka mom bivšem mužu: Hvala ti, zbog tebe sam danas pametnija žena nego prije

Nikada nisam ni vjerovala da će moj brak trajati vječno, ali nisam ni mogla zamisliti kako će se završiti, dok se nije završio. 


Sve se desilo prije nekoliko godina kada sam provela veče sa svojim bliskim prijateljima. Moj muž je tu veče radio do kasno na poslu, bar je meni tako rekao. Došla sam kasno kući i legla da spavam, a kada sam se ujutro probudila i vidjela da ga nema, počela sam da brinem. 

Odmah sam ga nazvala da vidim gdje je i da li je sve u redu, a on mi je rekao da ne može sada da razgovara i da će me zvati kasnije. Osjetila sam olakšanje i vratila se nazad u krevet jer je rekao da je kod njegove majke te da će ubrzo krenuti kući. Kada je došao kući rekao je da želi da se razvedemo. 



Bila sam iznenađena i šokirana. Od svoje majke mi je dolazio sa pričom da želi da se razvede. To mi je bilo pomalo čudno jer smo nas dvije bile u dobrim odnosima i ne vjerujem da bi ga ona nagovarala na razvod. U bijesu sam skinula prsten i ostavila ga na sto dok je moj suprug ostao miran i hladan kao led. 

Nisam bila srećna u tom braku i htjela sam se razvesti, ali je postojalo nešto što me je vezalo za taj brak, a ni sama nisam znala šta je to. Priznao mi je da već neko vrijeme ima ljubavnicu i da želi da se razvede od mene kako bi nastavio svoj život sa njom te da je ona bila ta koja je insistirala na našem razvodu. 



Nakon nekog vremena provedenog u suzama i tugovanju, shvatila sam da je vrijeme da krenem naprijed sa svojim životom. Sreća u cijeloj ovoj nesreći je bila što nismo imali djece, pa sam mogla da se posvetim sebi. Odlučila sam da je vrijeme da završim svoje studije koje sam prekinula zbog braka. 

Diplomirala sam i posvetila se poslu koji sam voljela, a to je kuhanje i pisanje. Sada kad pogledam unazad vidim koliko sam drugačija osoba od one koja sam bila dok sam bila u braku. Sada osjećam ništa drugo osim zahvalnosti prema svom bivšem mužu. 

Da nije bilo njega i našeg razvoda, danas ne bi bila osoba kakva jesam. Pametnija, samopouzdanija i srećnija. Volim svoj život i uživam u njemu. Radim ono što volim i što me ispunjava, a što nije bio slučaj dok sam bila u braku. Bez sumnje volim svoj samački život, bez žaljenja, bez srama i bez izvinjenja. Ja sam danas srećna žena.

Pokreće Blogger.