Neke stvari jednostavno nisu suđene - Brak sa pogrešnim muškarcem me naučio 6 važnih lekcija

Moja majka mi je jedne prilike rekla da možda nikada neću pronaći onog pravog i da se razvedem samo onda kada budem sigurna da ću radije biti sama cijeli život nego nego sa pogrešnom osobom. 


Kada mi je to rekla nekako su mi te njene riječi zvučale grube i okrutne, ali mi nije puno trebalo da vidim istinu u njenim riječima. Nije prošlo još puno vremena kada sam shvatila da radije volim provoditi vrijeme sama nego sa svojim tadašnjim suprugom. 

Tada sam odlučila da želim da se razvedem. Uvijek želim da izbjegnem da budem povrijeđenja i osjećaj gubitka, ali mi je zaista drago što sam se udala za svog bivšeg supruga jer da nisam, danas ne bih bila osoba kakva jesam. 



Moj brak sa pogrešnim muškarcem nije najgora stvar koja mi se desila jer sam tokom osam godina braka naučila neke veoma važne životne lekcije koje su me zauvijek promijenile i na tome ću mu biti vječno zahvalna. 1. Zbog njega imam troje predivne djece; Kaže se da dijete bira roditelje i ako je to istina, zaista mi je drago što su me njih troje izabrali. 

Oni su pametni, dragi, otvoreni, jedinstveni i puni ljubavi. Ne znam kakav bi bio moj život bez njih. 2. Pomogao mi je da stanem na svoje noge; Prije nego što sam se udala za svog bivšeg bila sam veoma nesigurna u traženju ljubavi i prihvatala sam je gdje god bih je mogla naći. 



Iz tog razloga sam izlazila sa mnogim momcima za vrijeme svog školovanja te sam fokusirajući se na veze propustila mnoge prilike za putovanja i zabavljanja. Vezala sam se za ljude za koje sam mislila da bi me mogli upotpuniti. Sada sam naučila da volim sebe i ne bojim se to da kažem. 

Udajom za svog bivšeg naučila me da preuzmem odgovornost za svoj život i borim se za sebe. 3. Shvatila sam šta zaista želim od života; Kada sam odlučila da se razvedem bila mi je potrebna neka finanasijka sigurnost. Moj bivši suprug je bio muzičar i trebao mi je siguran izvor prihoda. 

Tako sam stvorila posao koji je rastao i napredovao nevjerovatnom brzinom. Da se nisam razvela nikada ne bih sh vatila šta zaista želim od života i ne bih bila vlasnik uspješnog biznisa. 4. Naučio me da neke veze jednostavno nisu suđene; Udaja za pogrešnog muškarca me naučila da nekim stvarima jednostavno nije suđeno da traju. 

Tim sam brakom stekla jasnoću i mudrost tako da sam, kad sam upoznala svog sadašnjeg supruga, imala otvorene oči. 5. Naučio me da ono što izgleda kao neuspjeh zapravo može biti uspjeh; Postoji uvjerenje da veze postoje sa razlogom, na određen period i za cijeli život. Moj bivši muž i ja smo bili veza na određen period. 6. Natjerao me je da se suočim sama sa sobom; 

Ni jedan brak ne završava samo zbog jedne osobe. Moj bivši suprug i ja smo bili podjednako odgovorni za sve one dobre, ali i za loše trenutke u našem braku. Čak i danas kada smo razvedeni znamo da nije uvijek u pitanju samo jedno od nas dvoje već oboje. Kada veza krene po zlu, morate se zapitati koji je zajednički razlog zbog kojeg vaša veza nije uspjela.

Pokreće Blogger.