Neke stvari će se desiti htjeli mi to ili ne - Tek sa godinama naučimo manje brinuti

Kako starimo i kako godine prolaze učimo da manje brinemo i shvatamo da smo godinama plaćali previsoku cijenu za stvari koje nisu toliko važne u našem životu. 


Shvatimo da će se neke stvari desiti htjeli mi to ili ne i da će izmaći kontroli bez obzira koliko brinuli. Shvatimo da se u živitu ne treba slijepo držati planova jer će život uvijek naći način nas te kroz neki problem odvede na pravi put. 

Podsjetiće nas da trebamo gledati stvari iz više uglova kako bi vidjeli stvari onakve kakve zaista jesu. Kako starimo naučimo manje da brinemo. Životno iskustvo nas na to natjera. Naučimo da su naše slabosti dio našeg života isto koliko i naše dobre strane. 



Sa godinama shvatimo da trebamo čuvati one koji nas razumiju, a pustiti da odu one koji nas previše ispituju i kojima moramo da se dokazujemo i objašnjavamo. Kako godine prolaze naše dostojanstvo nas nauči da manje brinemo dajući nam do znanja da ne treba uvijek da započinjemo neke borbe koje znamo da ćemo izgubiti i da ne treba da razbijamo glavu te da se opterećujemo problemima koji su prolazni. 

Kako starimo shvatamo da nije vrijeme to koje mijenja stvari već da smo mi ti koji sve mijenjamo. Mijenjamo svoje stavove, misli, način ponašanja, mijenjamo sve ono što nas čini nesrećnim i nezadovoljnima. Tek onda kada naučimo manje da brinemo imaćemo više vremena za stvari koje su nam zaista važne u životu. 



Tek tada ćemo shvatiti da je ljubaznost jedini put koji vodi naprijed i da je nježnost snaga kojom se krećemo naprijed u susret drugima. Tek sa godinama počinje manje da nas dotiče ono što ljudi pričaju jer tada shvatimo da nam je naš mir važniji od svega i da se ne može ni sa čim kupiti. 

Mir je nešto za šta trebamo da se izborimo, a to možemo jedino ako ako naučimo da ne brinemo previše zbog nevažnih stvari i damo prednost svojim snovima.

Pokreće Blogger.