Iz ugla psihologa: Zašto vas muškarac vara, a zatim moli da ga ne ostavljate?

Sve veze su na početku odlične. Lijepo vam je dok ste zajedno i zamišljate da ćete cijeli svoj život provesti sa osobom koja je pored vas. 


Počinjete vjerovati svom muškarcu i dozvoljavate sebi da budete ranjive pored njega. Oboje se trudite da se zbližite i da razvijete svoju vezu kako bi ona funkcionisala kako treba. Čini vam se da je sa njim sve drugačije nego što je bilo sa drugima i trudite se biti najbolja djevojka za njega. 

Trudite se i čini vam se da se i on trudi. Mislite da je vaša veza nepobjedljiva, a onda se iznenada nešto desi i dođe do preokreta. Počinjete osjećati da nešto nije u redu i da se vaš muškarac udaljava od vas. Osjećate da ga polako gubite, ali ne razumijete šta je razlog tome. 



Odjedmom primjećujete da se vaš muškarac počeo veoma čudno ponašati, kao da ga vaša veza više ne zanima. Osjećate da se udaljavate i pokušavate da smanjite tu udaljenost između vas, ali, ma koliko se trudili, ne polazi vam za rukom. Ma koliko se trudili da popravite stvari, od njega ne dobijate nikakvu povratnu informaciju niti trud. 

Tada počinjete da sumnjate, ali se trudite da ne razmišljate o tome. Govorite sebi da vas on voli i da vas nikada ne bi izdao ni prevario. Kada shvatite da vaše sumnje nisu bez razloga, vidite da vaš muškarac nije najodaniji i najiskreniji muškarac za kakvog ste ga smatrali. 



Saznate da vas je prevario i to vas boli. Želite da sačuvate vaš ponos i dostojanstvo i odlučujete se da odete. Tada on počinje da vas moli da se vratite, ali pitanje je da li on ima pravo na to? Ako zaista želi da bude sa vama, zašto je onda varao? Zašto vas sada želi nazad kada ste sve saznali? Žašto nije, prije nego što je varao, želio da mu vi budete jedna i jedina? 

Moli vas zato što osjeća krivicu. Osjeća se krivim što vas je prevario i povrijedio, ali ako se odlučite da mu oprostite, budite spremne jer bi to mogao ponoviti. I tako biste se mogli vrtjeti u krug dugo vremena. Dokle god vi budete spremne da mu opraštate prevaru, on će varati i vraćati vam se moleći vas za oproštaj. 

Za kraj jedan savjet svim muškarcima: ako ne želite izgubiti ženu nemojte varati. Savjet svim ženama: Muškarac koji vas voli, nikada vas neće prevariti.

Pokreće Blogger.